Obračun pomoćnika ministra s kolegama: Odstupite iz službe!

Vijesti 08. srp 201619:30 > 19:44
N1

Pomoćnik Slavena Dobrovića, ministra zaštite okoliša, pravnik Matija Tvrtko Drmić poslao je 20. lipnja interesantan e-mail u kojemu se obračunava sa zaposlenicima zbog pojma "tehnička vlada".

Drmić nije bio dostupan za komentar, no sugovornici Jutarnjeg lista u Ministarstvu – gdje poput Drmića smatraju da nisu tehnička vlada do raspuštanja Sabora 15. srpnja – priznaju da je “možda pregrubo komunicirao s djelatnicima, ali da u poslovnoj komunikaciji, nažalost, ponekad dolazi i do takvih situacija”.

“Poštovani! Molim kolege da prestanu sa širenjem dezinformacija koje promoviraju novinari poznati kao nadripisari. Čl. 116. Ustava definira slučaj izglasavanja nepovjerenja i izričito predviđa davanje ostavke kao posljedice izglasavanja nepovjerenja. Aktualna Vlada nije podnijela ostavku te nema pravo govora o ‘tehničkoj’ Vladi. Tko ovo ne razumije, ne zaslužuje naziv pravnik. Ponovno molim kolege da prije davanja mišljenja pristupe proučavanju propisa, a ako isto nisu u stanju, da odstupe iz službe i ostave prostor za pravnike koji jesu. S poštovanjem”, navodi u službenom e-mailu koji je svojim suradnicima poslao pravnik Drmić, prenosi Jutarnji list.

Sa zaposlenicima Ministarstva se, pak, ne slaže predstojnica Katedre za ustavno pravo na Pravnom fakultetu u Rijeci Sanja Barić, koja citira Ustav u dijelu “ako se izglasa nepovjerenje predsjedniku Vlade ili Vladi u cjelini, predsjednik Vlade i Vlada podnose ostavku” te zaključuje da to znači da su svi podnijeli ostavku. Ona je ranije upozoravala da je Vlada Tihomira Oreškovića prekoračila granice tehničkih ovlasti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.