Petrov: Jambo je politički mrtvac, ali to ne zna

Vijesti 10. srp 201620:56 > 21:00
N1

Čelnik Mosta, Božo Petrov za N1 je komentirao aktualnu političku situaciju.

“Most izlazi sam na izbore. Ja bih preporučio drugim strankama neka budu jednako hrabre, neka ne budu kukavice, neka izađu na izbore, neka se ne dogovaraju u predizbornim, trgovačkim koalicijama, gdje se dijele stotine fotelja”, poručio je Petrov.

Most ima svoj program, kojim se vodi, kazao je. “Što se tiče odluke što nakon izbora, Most ima svoj program i to smo pokazali i nakon izbora, kad su se i jedna i druga stranka složile s tim programom. U trenutku kad ga se trebalo o tome glasovati u Saboru, ili su aktivno rušili ili su pasivno rušili, na način da su rušili kvorum u Saboru. To se može vidjeti i kroz beneficije saborskih zastupnika koje nisu htjeli ukinuti, kroz dogovore oko ustavnih sudaca i, na kraju, oko rušenja Vlade, jer su je zajednički srušili”, kazao je Petrov.

Ne vidi razliku između dvije najveće stranke u Republici Hrvatskoj. “Za nas su isti i HDZ i SDP, ovisit će samo o programu i jamstvu koje netko može dati, ako uopće takve stranke mogu dati jamstvo da bi program mogle provesti”, kazao je Petrov.

Komentirao je i hoće li premijer Tihomir Orešković doći u redove Mosta. “Orešković treba donijeti odluku namjerava li se baviti politikom u budućnosti i to je odluka koju mi čekamo u ovom trenutku”, kazao je Petrov.

Zamolili smo ga i da komentira izjave Stipe Gabrića Jamba, koji je rekao da je SDP HSS-u ponudio oko stotinu fotelja. “Što se tiče Stipe Gabrića Jamba, ja tu nemam nikakve bojazni. U trenutku kad je bio najjači, izgubio je izbore. Ja mogu reći da se na kraju pokazalo pravo lice Narodne koalicije, kako oni to vole zvati. Ja to ne bih nazvao Narodnom koalicijom, nego trgovačkom koalicijom, to se pokazalo zadnjih tjedan dana. Nama je drago da su oni to napravili”, kazao je Petrov, dodavši da se ne boji osoba koje su optužene za razne malverzacije i protiv kojih su podignute optužnice Uskoka. “Neka je gospodin Gabrić u ovom trenutku u ringu. Za mene je on završio s političkom karijerom. On je politički mrtvac, ali još uvijek ne zna”, kazao je Petrov.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.