Previšić 'pokušao srušiti kvorum i svoju smjenu, nije uspio'

Vijesti 14. srp 201614:04 > 14:07
N1

Fakultetsko vijeće Filozofskog fakulteta vodi sjednicu, na čijem je dnevnom redu smjena dekana Vlatka Previšića. Na njoj se odvila prava mala drama.

“Vijeće samo vodi postupak, a dekan i njegovi suradnici su napustili prostoriju – htjeli su srušiti kvorum (što im nije uspjelo jer ih je premalo), a zatim će pokušavati vjerojatno pravno osporiti odluku Vijeća. Neki ne znaju priznati poraz očito i neće ni pred čime prezati da bude po njihovom…”, izvijestio je sindikat Akademska solidarnost.

Isto je izvijestio i Plenum.

“Dekan na odlasku prof. Previšić napustio je sjednicu Fakultetskog vijeća ne želeći prihvatiti volju vijeća i studenata FFZG. Ovime se još jednom pokazuje besramna samovolja jednog čovjeka koji radi na štetu cijele institucije.”, navode oni.

Smjena dekana je, naime, rezultat peticije koju je potpisalo 36 od 82 člana Vijeća. Nju već mjesecima zahtijeva i Plenum Filozofskog fakulteta, zbog ugovora o suradnji između FFZG-a i Katoličko-bogoslovnog fakulteta (KBF), kojeg je Previšić toliko forsirao, da je svojedobno pokušao smijeniti prodekanicu za znanost i međunarodnu suradnju dr. sc. Branku Galić, zbog njenog javnog istupa protiv spornog ugovora.

Dekan Previšić nam se za sada ne javlja na telefon.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.