'Iza Petrova nema ni programa ni sadržaja, samo floskule'

Vijesti 17. srp 201610:21 > 10:24
N1

Gosti novinari u 'Točki na tjedan' bili su Ladislav Tomičić iz Novog lista i Ivanka Toma, novinarka Jutarnjeg lista. S Natašom Božić su, među ostalim, razgovarali o trenutnom stanju u hrvatskoj politici, manje od mjesec dana od izbora.

Koliko su realne ambicije Petrova da bude premijer?

”Ako se sjetimo Petrov je imao priliku biti premijer, ali je to odbio jer je riječ o političaru koji dolazi iz šinjela Katoličke crkve. Zato je tražio razlog da koalira s HDZ-om. Velika je laž da je vlada srušena zbog principijelnosti Petrova. Srušena je zbog političke gluposti Tomislava Karamarka”, kazao je Ladislav Tomičić.

”Ne vjerujem u biračko tijelo u RH. Mislim da tu pretežito glasaju politički nepismeni ljudi koji politiku gledaju kroz medije tipa Index i Dnevno. Opasnost za Petrova je u tome što je za njega glasalo 30 posto razočaranih birača SDP-a, a ne vjerujem da bi sada mogli glasati za njega jer ne podržavaju ljude kao što je Hasanbegović…”, dodao je Tomičić.

Može li se Petrov izvući s pričom da je on taj koji je srušio Karamarka?

”Nadam se da smo nakon iskustva Mosta i Oreškovića naučili neke stvari. Prvo da nema stručnjaka nego da nam trebaju iskusni i odgovorni političari. Što se Petrova tiče, nadam se da su sve stranke shvatile da moraju poraditi na sebi. Uspjeh Mosta je rezultat krize stranaka”, rekla je Ivanka Toma.

”Nadam se da su građani shvatili da su stranke nešto što je nužno u demokraciji. Ako slušamo Petrova – tu nema programa i sadržaja jer on i dalje izlazi s floskulama da su svi isti. U šest mjeseci Most nije iznio niti jedan suvisli zakonski prijedlog”, rekla je Toma.

Upitan što očekuje koliko mandata će Most dobiti na sljedećim izborima Tomičić je direktno kazao: ”Koliko god mandata dobiju, bit će to previše”.

Cijeli razgovor s Tomičićem i Tomom pratili smo OVDJE.