Keleminec u Srbu poveo skandiranje – Za dom spremni

Vijesti 27. srp 201614:09 > 14:24
N1

Dražen Keleminec (A-HSP) pojavio se u Srbu i održao govor na razglasu u kojemu je antifašistički skup u Srbu nazvao balom vampira, te poveo skandiranje "Za dom spremni".

“Nitko mi ne može zabraniti pozdrav Bog i Hrvati i ‘Za dom spremni’! Nitko mi ne može zabraniti barjak sa bijelim poljem, koji je hrvatski barjak”, poručio je na alternativnom skupu u Srbu, gdje se održava godišnjica antifašističkog ustanka.

Keleminec se zahvalio Ivici Pandži, braniteljima iz Rijeke i Zadra, pripadnicima HOS-a Splita i “svim domobranima” koji su u Srbu danas, a po završetku Keleminčevog govora skandirali su: “Koljači, ubojice, zločinci!”

“Htjeli su mi napisati prijavu zbog tog barjaka i rekao sam im da od skinuti krov sa Crkve Sv. Marka”, kazao je. Upitao je i zašto mu se oduzima pravo na političko djelovanje i stav te kazao kako mu sutkinja nije dozvolila ni odvjetnike ni svjedoke, nakon privođenja.

Obrušio se na SDSS. Ustvrdio je i da treba zabraniti skupove Vojislavu Stanimiroviću i kazao da u Srbu ima 60 Hrvata, “koji su građani drugog reda” i to zbog načelnika, koji se zbog maltretiranja obratio državnom vrhu.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

Naveo je da Milorad Pupovac održava svoj bal vampira “ispred četničkog spomenika” i da je “tu počela agresija na Domovinski rat”.

“Ne bojim se ničega osim Boga! S tim pozdravom sam išao u rat za demokratsku Hrvatsku. Za dom – spremni!”, kazao je Keleminec, što su prihvatili i prosvjednici oko njega.

Kada smo policiju upitali hoće li uzvici “Za dom spremni” biti sankcionirani, glasnogovornik Policijske uprave zadraske Elis Žodan kazao je za N1 kako će  policija podnijeti prijave za svako kršenje zakona, no da neće provoditi uhićenja na licu mjesta.

Događanja u Srbu vezana za obilježavanje ustanka pratimo iz minute u minutu na OVOM linku.

Kako je to izgledalo u Srbu pogledajte u prilogu Tine Kosor Giljević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.