U moru kod Dugog Otoka pronađeno tijelo nestaloga ronioca

Vijesti 29. srp 201619:02 > 19:04
Ivo Cagalj/PIXSELL | ILUSTRACIJA

U akvatoriju Dugog otoka, nedaleko od Božave, u petak je pronađeno tijelo slovenskog ronioca za kojim je bila pokrenuta opsežana potraga, izvijestilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Tijelo 42-godišnejg slovenskog ronioca pronađeno je na dubini od šest metara nedaleko od uvale Sakarun, u blizini mjesta gdje je zaronio. Utvrđuju se okolnosti nesreće.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) koordinirala je opsežnu potražnu akciju za roniocem, T.M. (rođen 1974. godine), koji je u jučer u 11 sati brodskim tenderom tipa gumenjak, otplovio u podvodni ribolov na poziciju ronjenja kod rta Lopat, na oko jednu nautičku milju od uvale Sakarun, gdje je prvotno usidrio obiteljsku jedrilicu. Nakon što se nije vratio u dogovoreno vrijeme, njegova supruga je u 22.10 sati prijavila nestanak, pa je MRCC Rijeka pokrenula potražnu akciju u koordinaciji sa zadarskom Lučkom kapetanijom i Pomorskom policijom.

Raspoloživi pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja bili su u pripravnosti. Putem obalnih radio postaja Središnjica je objavila obavijest o nestalom roniocu, za kojim se trajalo gotovo bez prekida tijekom cijele noći, a u potražnu akciju uključili su se poznanici i građani privatnim plovilima.

Poligon pretraživanja uspostavljen je u akavatoriju Dugog otoka od utvrđene pozicije zarona nedaleko koje je na samome početku akcije pronađen gumenjak nestalog ronioca privezan na obalu rta Lopat i u kojemu je uočen odložen dio ronilačke opreme, uključujući i ronilačku plutaču.

Nakon cjelonoćne potrage koja je gotovo bez prekida nastavljena tijekom prijepodneva, u 12.45 sati pronađeno je tijelo slovenskog ronioca na dubini od 6 metara nedaleko uvale Sakarun.

Djelatnici zadarske Kapetanije očevidom su utvrdili da je stradali slovenski državjanin bio rekreativan, ali iskusan ronilac, a posjedovanje potrebnih uvjerenja za obavljanje ronjenja utvrdit će se u okviru očevida o uzrocima te ronilačke nesreće, navodi se u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.