Milanović će od Plenkovića dobivati 'bolne' odgovore

Vijesti 30. srp 201617:14 > 17:23
N1

Iako službena izborna kampanja još uvijek nije počela, medijsko prepucavanje SDP-a i HDZ-a traje već neko vrijeme. Zoran Milanović HDZ-ovce je nazvao "papcima", a Andrej Plenković je odgovorio da je vidljivo da je šef SDP-a nervozan.

Politički analitičar Žarko Puhovski smatra kako Milanovićevi napadi na HDZ i Plenkovića nisu incident, nego dio strategije.

“Milanović će stalno dokazivati da je Plenković zgodno lice ružne stranke, da svojom pojavom ušminkao stranku, ali ne i promijenio. Prikazivat će ga kao čovjeka koji je koristan HDZ-u i neiskusnog političara koji se dao iskoristiti “, rekao je Puhovski za Večernji list.

A što se tiče Plenkovićeve strategije, Puhovski smatra da će se od Milanovićevih napada braniti govoreći “istog smo backgrounda, ali ja sam pristojniji”.

HDZ neće ulaziti u “ulične borbe” i neće koristiti ulične izraze u sučeljavanju sa SDP-om. No treba očekivati da će Milanović dobivati odgovore koji neće biti “prosti”, ali će biti za njega bolni. Već se vidjelo da Plenković i svojim “diplomatskim” jezikom i nastupom itekako može “rezati” protivnika. U HDZ-u su kao glavnog protivnika naciljali SDP i Milanovića, dok ostale na političkoj sceni ne drže protivnicima, možda tek suparnicima i odgovarat će samo na napade.

To se odnosi uglavnom na Most, koji HDZ neće napadati i čuvat će se upućivanja “teških riječi”, s obzirom na to da je svima jasno da je Most glavni potencijalni postizborni saveznik HDZ-u, piše Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.