"Povjerenstvo prati sve informacije vezane uz sporne bonuse"

Vijesti 31. srp 201609:46 > 09:49
N1

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Dalija Orešković bila je gošća Točke na tjedan, i komentirala aferu bonusa u Hrvatskim šumama.

Je li ovaj slučaj bonus u fokusu interesa Povjerenstva? Jeste li već nešto istraživali?

Za sada ne. Ovog trena ne mogu niti potvrditi niti osporiti mogućnost da Povjerenstvo istražuje ima li povreda Zakona o sprečavanju sukoba interesa. Povjerenstvo prati sve informacije vezane uz to.

Što vam se čini kao predsjednici Povjerenstva iz napisa u medijima, ima li elemenata koji će biti zanimljivi Povjerenstvu? Ima li što suspektno?

Puno toga se može iščitati u medijima što bi moglo biti suspektno. Nikad ne mogu komentirati slučaj koji nije bio na dnevnom redu, jer bi dovelo do prejudiciranja odluke Povjerenstva kao konkretnog tijela.

Povjerenstvo se na neki način počelo baviti slučajem Madison. Dokud se tu stiglo?

Dosad se nije pomaklo od onog što je prošli put bilo rečeno. Povjerenstvo će razmotriti što bi tu moglo biti sporno. Politički odnosi između stranke i subjekta nije nešto što ispituje Povjerenstvo, jer nisu definirani zakonom. Ako će se Povjerenstvo tim slučajem baviti, onda će se baviti

Osjećate li vi medijske pritiske?

Mi izjave i komentare u medijima ne osjećamo kao pritisak. Povjerenstvo je dužno djelovati u okviru svojih ovlasti, ne samo čekati da stigne prijava, nego pokrenuti i inicijativu ukoliko nađemo nešto što bi moglo biti u sukobu interesa. Ako jest, onda treba reći i ukazati na to, a ako nije, onda treba reći zašto nije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.