Milanka Opačić obećala više novca za porodiljne naknade

Vijesti 10. kol 201612:10 > 12:24
N1

Ako lijeva koalicija pobijedi na izborima 11. rujna, delimitirat će porodiljne naknade tako da će se puna plaća isplaćivati osam, a ne kao sada šest mjeseci, najavila je Milanka Opačić u Ozlju.

Bivša ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić najavila je da će, ako Narodna koalicija dođe na vlast, delimitirati porodiljne naknade sa šest na osam mjeseci, u smislu da će se u tom periodu isplaćivati puna plaća. S oporavkom državnog proračuna, to bi se naknadno primijenilo na cijelo trajanje porodiljnog dopusta, odnosno ženama na porodiljnom dopustu bi se 12 mjeseci isplaćivala cijela plaća.

“Nakon 11. rujna, nastavit ćemo gdje smo stali. Mi smo zemlju pokrenuli i izvukli iz krize. Nakon ovog čudnog eksperimenta od šest mjeseci, sve je stalo. Radit ćemo na povećanju standarda, pa i korisnika socijalne pomoći. Očekujemo da će stanje u proračunu biti takvo, da ćemo moći pomoći i njima, jer zaista su zaslužili”, kazala je Opačić.

Na upit novinara mogu li se u budućnosti očekivati mjere poput oprosta duga nekim kategorijama građana, Opačić je odgovorila: “Oprost duga je bio jednokratna mjera i teško da je možemo ponoviti. Da opet idemo u to, poslali bi krivu poruku svima koji cijelo vrijeme plaćaju svoje račune”.

Opačić je kritizirala Domoljubnu koaliciju, jer jedno od njihovih glavnih izbornih obećanja nije zaživjelo u praksi.

“Tisuću eura po bebi je najbolji primjer kako su građane prevarili, nisu bili u stanju donijeti ni zakon”, kazala je bivša ministrica predstavljajući socijalni program Narodne koalicije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.