Ministarstvo financija ipak glasalo za nagodbu VOX TV-a?

Vijesti 04. pro 201412:41 > 12:48
Cropix/Dragan Matic

Ministar financija Boris Lalovac opovrgnuo je da njegovo ministarstvo i nadležno povjerenstvo nisu reagirali u slučaju sumnjivih nezakonitosti u NK Zadru i predstečajnoj nagodbi tvrtke Vox Rene Sinovčića, koji je pritvoren u istrazi USKOK-a. Lalovac kaže na sve je upozoreno još 2011. godine.

Lalovac tvrdi da Ministarstvo financija nije moglo zaustaviti predstečajnu nagodbu Voxa jer su, kako kaže, “bili preglasani zbog fiktivnih potraživanja”. Također dodaje da je Ministarstvo financija uvidjelo da je predstečajna nagodba firme Rena Sinovčića problematična i sve prijavila nadležnim institucijama.

Ipak, portal Index je u posjedu dokumenata koji opovrgavaju Lalovčevu tvrdnju da je Ministarstvo financija glasalo protiv predstečajne nagodbe Voxa. Potvrđuje to i Rješenje o sklapanju predstečajne nagodbe koje je 21. siječnja 2014. godine donio Trgovački sud u Zadru.

U tom dokumentu jasno se navodi da je predstavnik Ministarstva financije, odnosno zadarske Porezne uprave, bio nazočan na sudskom ročištu na kojem je nagodba sklopljena, te da je glasao za nagodbu.

“Svi pristupjeli vjerovnici dali su svoj pristanak za sklapanje predstečajne nagodbe, što znači da su pristanak dali vjerovnici grupe tijela javne uprave i trgovačka društva u većinskom državnom vlasništvu, odnosno Republika Hrvatska, Ministarstvo financija, Porezna uprava, Područni ured Zadar čija utvrđena tražbina iznosi 8.028.711,56 kuna, te vjerovnici grupe ostali vjerovnici čije utvrđene tražbine iznose ukupno 52.458.398,84 kune”, stoji u dokumentu kojeg je potpisao sudac Trgovačkog suda u Zadru Tomislav Jurlina.