HNS: Glas koncila je objavio sramotan i licemjeran tekst

Vijesti 13. kol 201617:36 > 17:48
Glas koncila / screenshot

"Sloboda svakog pojedinca neupitna je vrijednost, a diskriminacija po bilo kojoj osnovi neprihvatljiva", poručuje stranka HNS vezano za članak svećenika dr. Ivice Raguža u kojem autor tvrdi da su žene koje traže jednakost neposlušne te ne žele prihvatiti da je "ona od Adama, a ne Adam od nje".

U tekstu pod naslovom “Marijina poslušnost i žene danas”, podsjetimo, Raguž upozorava i da muškarci nerijetko griješe zbog sažaljenja nad ženom, kako žena u grijehu ne bi bila sama.

U nastavku pročitajte reagiranje HNS-a:

“Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati osuđuje i smatra sramotnim, degradirajućim i licemjernim tvrdnje i poruke u tekstu Glasa Koncila, koji je, odlučio upozoriti žene da su ‘ako traže jednakost, neposlušne i ne žele imati glavu – muškarca ili Krista’. I čini to u 21. stoljeću i, ni manje, ni više nego uoči kršćanskog blagdana.

Podsjećamo i Glas Koncila i autora teksta da su jednakost i ravnopravnost žena i muškaraca neupitna ljudska prava, na čijem bi braniku baš oni kao, kako se opisuju, pronositelji duhovnih ideja, trebali stajati. Nažalost, čine upravo suprotno – šire diskriminaciju, netoleranciju te obezvrjeđuju i degradiraju druga ljudska bića na temelju spola.

Kao što ne šuti na bilo koji drugi oblik diskriminacije, HNS ni na ovo neće i ne može šutjeti jer je sloboda svakog pojedinca za nas neupitna vrijednost, a diskriminacija po bilo kojoj osnovi neprihvatljiva.

Bez međusobnog uvažavanja i partnerstva muškaraca i žena društvo ne može ići naprijed, nije slobodno, kvalitetno, ni pravedno, a nema ni pristojnog života. Tim više nas iznenađuju već konstantne sramotne izjave i tekstovi poput ovog, koji samo potvrđuju potrebu uvođenja spolnog i građanskog odgoja u škole, kako bi naša djeca izrasla u razumne ljude.

Ako danas ne stanemo u obranu ravnopravnosti bez obzira na spol, vjeru, boju kože, etničku pripadnost ili izbor životnog stila, sutra će neka druga skupina postati žrtvom diskriminacije. Izražavamo nadu u reakciju mjerodavnih, prvenstveno pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.