O PolitikoN1 Go pisali i Slovenci!

Vijesti 16. kol 201614:30 > 14:36
Screenshot

O aplikaciji N1 televezije, igri PolitkoN1 Go - igri u kojoj umjesto Pokemona lovite hrvatske političare raspisao se i slovenski portal Sio1Net.

Prijevod njigovog teksta pod naslovom “Zašto bi u Hrvatskoj lovili Pokemone kada lako mogu loviti tamošnje političare?” prenosimo u cijelosti:

“Po uzoru na iznimno popularnu igru Pokemon Go u Hrvatskoj od danas nude igru PilitikoN1 Go, u kojoj neće loviti virtualna čudovišta, već lica hrvatskih političara.

Pokemon Go, koji je izazvao masovnu masovnu društvenu euforiju, dao im je ideju koju su prilagodili loklanoj temi, rekli su u hrvatskoj podružnici regionalne televizije N1 koja stoji iza projekta igre Politikon N1. Nadaju se da će ta igra biti njihov doprinos podizanju svijesti uoči izvanrednih parlamentarnih izbora koji se u Hrvatskoj održavaju 11. rujna. Kod svakog lica političara bit će navedeno njegovo ime, stranačka pripadnost i funkcija odnosno uloga.

Što će biti moguće napraviti s ulovljenim političarima?

Političare je moguće uloviti na gotovo isti način na koji se u Pokemonu Go love čudovišta, što naravno donosi bodo. A da ne ostane sve samo na bodovima kreatori igre su se potrudeli da se s ulovljenim političarima moguće fotografirati i te fotografije podijeliti na društvenim mrežama.

Političari se u igri PolitikoN1 Go skupljaju u – izborne kutije.

Igra je dostupna od utorka u podne na dalje, kada su na stranicama hrvatske televizije N1 objavili upute za skidanje i igranje. U početku će političare moći loviti samo korisnici Androida.

Autori igre otrkili su i jedan “hint”: zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zasigurno će biti kod jedne od zagrebačkih fontana – što vjerojatni i nije pretjerano daleko od istinitog stanja, dodaju poznavatelji odnosa u hrvatskoj prijestolnici. I lokacije drugih političara bit će povezane s njihovim životom i djelom.

Kako igrati?

Na otvorenom će biti 50 političara. Za svakih 10 ulovljenih političara igrač dobiva viši status te se tko lako može popeti od lokalnog zastupnika do saborskog zastupnika i ministra. Ako pak ulovi svih 50 političara, postaje – premijer.

Autori igre obećajli su da će posebno nagraditi onoga koji će u igri PolitikoN1 Go postati premijer”, piše Sio1Net.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.