Raguž ostavio Maletić bez riječi, a Rimac izbjegla komentar

Vijesti 17. kol 201611:26 > 11:32
N1

Vodeće žene HDZ-a šibensko kninske županije upitane su o mizoginom istupu dekana KBF-a u Đakovu, Ivice Raguža, u Glasu Koncila.

“Ostala sam bez riječi, svi smo pred Bogom jednaki. Istina je da su poniznost, poslušnosti i vjera vrline, ali u sasvim drukčijem kontekstu. Svećenik Raguž i ja imamo sasvim različito tumačenje. Ne vrijeđaju me takve izjave jer dobro znam tko sam i što sam. Svaka žena i svaki muškarac trebaju znati da su jednako vrijedni, to su stvarne poruke koje dolaze od Crkve, a ne tumačenja poput ovog koje je iznio svećenik Raguž”, kazala je za ŠibenikINIvana Maletić.

“Naša stranka dala je prvu hrvatsku predsjednicu, premda su slijeva mnogi tvrdili da u Hrvatskoj još nije sazrelo vrijeme za ženu na čelu države. Ove činjenice najbolji su odgovor na pitanje što mislim o stavovima svećenika Ivice Raguža”, kazala je lokalna nositeljica liste HDZ-a Branka Juričev-Martinčev, očigledno zaboravljajući da je njena stranka dala i prvu premijerku, čitavih šest godina ranije, izbačenu Jadranku Kosor.

Bivša gradonačelnica Knina Josipa Rimac, (ne)spretno je izbjegla komentirati slučaj. Kad su je nazvali, rekla je da ide pročitati što je to doktor teologije i profesor fundamentalne teologije točno napisao, a onda više nije odgovarala na pozive.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.