Konobari šibenskog kluba dali otkaz 'zbog loših uvjeta'

Vijesti 17. kol 201619:25 > 19:28
N1

Nekoliko konobara šibenskog restorana i kluba Makari posljednjih je tjedana dalo otkaz zbog, kako kažu, mobinga od strane novih vlasnika.

“Novi vlasnici Makarija iživljavali su se nad nama i doživljavali nas kao robove. Imali smo ugovore po kojima smo trebali raditi 40 sati tjedno, a radili smo na komadu pizze i po 14 sati dnevno. Ponižavali su nas i govorili nam da će nas baciti u more, a svemu ovome u prilog ide i činjenica da je od 11 radnika u posljednjih mjesec dana nas sedmero dalo otkaz”, ispričalo je za Šibenik.in troje sada već bivših konobara koji su zbog straha za vlastitu sigurnost željeli ostati anonimni.

“U početku je pri preuzimanju sve bilo divno i krasno. Obećavali su nam svašta da bi nakon svega 15 dana bila sasvim druga priča. Počeli su nas kažnjavati riječima i odbijanjem s plaće. Ako smo se krivo obratili šefu, skidalo nam se s plaće od 50 do 200 kuna. Ako imaš račun za stornirati, dobiješ novčanu kaznu. Nismo smjeli pogriješiti”, kaže jedan konobar.

“Psihu su mi zlostavljali. Plaća je bila mala, ali, ajde, ne možeš se žaliti. Bila je stalna vika, dreka i psovanje. O novim šefovima mogu reći sve najgore. Neki dan sam dao otkaz i pristao na otkazni rok, međutim tako su me počeli maltretirati da sam šefu zalipija traveršu od glavu”, ispričao je konobar koji je sve odlučio podijeliti s medijima.

Vlasnik tvrdi da su ga konobari potkradali

S druge strane, novi vlasnik Makarija Drago Gavranović ima drugačiju priču On tvrdi da je glavni problem u činjenici što su konobari besramno krali. “Niti sam kome govorio da su idioti, niti sam koga vrijeđao. U jedan dan sam uhvatio radnika da nije kucao sedam hamburgera. Zamislite koliko novaca mi je ukrao. Tako se ne može raditi”, poručio je Gavranović.

Gavranović kaže da je čak ispoštovao želju bivšeg vlasnika te na posao primio sve njegove radnike. No, oni su, tvrdi, bili neodgovorni.

“Ponašali su se neodgovorno. Išli su pušiti u vrijeme špice, kasnili su na posao. Dao sam im i nove uniforme, pravo na topli obrok i kavu. Ne znam što su više htjeli. Svi sad govore anonimno, ali ja vam ovo pričam pod svojim imenom”, brani se Gavranović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.