'Mislite vi šta hoćete, ova medalja je Božji dar'

Vijesti 22. kol 201614:19 > 14:41
N1

Naša brončana olimpijka Blanka Vlašić sletjela je u zračnu luku u Splitu gdje su je dočekali prijatelji, navijači i rodbina koji su joj htjeli čestitati na osvojenoj brončanoj medalji na turniru skoka u vis.

Ponosno je pokazivala svoju medalju te je – s pravom – djelovala ponosnom na ostvareni uspjeh.

Na press konferenciji održanoj odmah po slijetanju Blanka je dobar dio svoga obraćanja medija posvetila Bogu i vjeri.

‘Mislite vi šta hoćete, ova medalja je Božji dar’, kazala je atletičarka.

”Pitali su me kako gledam na ovu medalju i najmanje mi se učinila kako atletska jer najmanje uključuje treninga svojstvenih mojoj disciplini. Gledam ju kao značku časti kao vojnik koji bi dobio orden kad se vrati s bojišta. Presretna sam jer sam otišla kao autsajder i borila se ravnopravno s drugim curama. Bojan je stvarno potezao konce s tribina kad sam mislila da neću moći napraviti još jedan skok osjećala sam njegovu vjeru i izdržala sam do kraja. Mislite što hoćete, ali znam da je ovo Božji dar čisti. Nezasluženi. Ja sam mislila da sam peta. Kad sam vidjela da sam treća kao da mi je netko dao dar, a ja znam tko je to. Zahvalna sam MU što me uopće doveo u Rio. Medalja je samo šlag na tortu. Ja sam molila za snagu i hrabrost da izdržim teške okolnosti. Nesigurna sam kako će sve ispast na kraju, ali sad mogu hodati pa mi daje optimizam da bi moglo sve biti dobro”, kazala je Blanka Vlašić naglasivši da joj je kraj turnira donio olakšanje.

Vlašić: Za četiri godine neću biti za bacit’

”Ja nisam nerealna osoba i spremna sam prihvatiti što mi život donese. Ali neki plan moram imati.  Imat ću vremena da se potpuno oporavim i rehabilitiram. Vjerujem da bi sljedeća godina mogla biti godina normalnog ritma na koji sam navikla. Ako već moram odlaziti, ako me tjerate, ne bih otišla kad me boli. Ja ću otići kad ja budem htjela i kad mi On poruči. Ima još nekih medalja i medaljica koje bi se mogle osvojiti. Voljela bih probati kad sam se riješila tih problema nakon operacija. Za četiri godine neću ja još biti za bacit. Ne vjerujem da ću biti prestara da konkuriram za medalju”, kazala je Vlašić.

Podsjetimo, Vlašić je pod injekcijama protiv bolova, vidno šepajući i gotovo na rubu snaga, načinila pravi podvig osvojivši broncu nakon što je u Pekingu 2008. bila srebrna. Zlato je osvojila Španjolka Ruth Beitia sa 197 cm, koliko je preskočila i drugoplasirana Bugarka Mirela Demireva.

Blankina medalja bila je 10. na Olimpijskim igrama u Riju. Osim nje, hrvatski sportaši su osvojili još 5 zlatnih, tri srebrne i jednu brončanu medalju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.