Stevo Culej: Kajtazi je taj koji se treba ispričati

Vijesti 23. kol 201613:25 > 13:31
N1

Nakon što je zastupnik manjina Veljko Kajtazi optužio HDZ-ovca Stevu Culeja za govor mržnje i uvrede po nacionalnoj osnovi, Culej je sve odbacio.

“Vidim da ste upalili kamere i uperili prema meni. Niste kao onog dana kad sam napravio izložbu o ubojstvu 12 redarstvenika.
Ja nisam Kajtazija nazvao da je srpski cigan nego da je lagao. A da li je bio oficir? Je, bio je! Nisam uvrijedio niti jednog Roma koji su naši prijatelji.
Obrušio sam se na njega i napisao mu to jer je na zadnjoj sjednici u Saboru debelo uvrijedio sve pripadnike hrvatskog naroda kada je rekao da je romska manjina ugrožena od većinskog hrvatskog naroda jer Hrvati bacaju bombe Romima u dvorisšte. Neka dokaže tu svoju tvrdnju da su romske manjine ugrožene od Hrvata na način da im bacaju bombe.
Ispričat ću mu se ako ima vrijeđajujćeg sadržaja. Ali lagao je da hrvatski narod baca bombe po romskom dvorištu. On se treba ispričati.”, kazao je Culej u utorak u Saboru gdje je prisustvovao obilježavanju Europskog dana borbe protiv svih totalitarnih režima.
Facebook
 Culejev stranački šef kazao je u utorak, komentirajući ovaj slučaj, da takvu retoriku neće tolerirati:
“Imao sam prigodu sad provjeriti s Culejem. Takva vrsta komunikacije je neprimjerena. Takav sukob traje 2, 3 mjeseca, vezano uz izložbu koju je Culej organizirao. U svakom slučaju, bilo kakva retorika takvog tipa je nedopustiva i ja je neću tolerirati”.

Podsjetimo, saborski zastupnik dvanaest nacionalnih manjina, Veljko Kajtazi, bio je, kaže, na meti govora mržnje i uvreda na nacionalnoj osnovi. Naime, na službenom Kajtazijevom profilu na Facebooku, ističu iz Saveza Roma u Republici Hrvatskoj, kandidat HDZ-a u V. izbornoj jedinici, Stevo Culej ostavio uvrede za Kajtazija.

Culej je pozvao Rome da ne vjeruju Kajtaziju, kojega je nazvao “bivšim oficirom JNA” i “srpskim ciganom”, koji nije dio hrvatskih Roma.

Više smo pisali OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.