Šibenik: Vatra prijetila kućama, dio Županije bio bez struje

Vijesti 23. kol 201617:04 > 17:14
SibenikIN

I dalje su aktivna dva požara na području Žaborića i Mučića prema Brodarici, koje gasi gotovo stotinu vatrogasaca. Kanaderi su napustili požarišta, kad se spustila noć. Kuće su obranjene, no i dalje gori gusta borova šuma na nepristupačnom terenu.

Šibenska policija sumnja da su požari podmetnuti. Tijekom dana privedeno nekoliko osoba. Više možete pročitati na OVOJ poveznici.

“Sve su vatrogasne snage i dalje na terenu. Glavnina ekipa raspoređena je na dva najveća požara, kod Žaborića i Jadrtovca, te na potezu Mučići – Brodarica. Bilo je u međuvremenu i nešto manjih požara oko Duboke i na području Podsolarskog, ali uspijevamo to sanirati. Organiziramo se kako bi pokrili čitavi terenu govori Milošević”, kazao je za SibenikIN zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević.

Kanaderi su napustili požarišta, a svi vatrogasni profesionalci i dobrovoljci cijelu će noć najvjerojatnije provesti na terenu.

“Predio Luše na Brodarici je obranjen i kuće su sigurne. Sad se gase panjevi i rubni dijelovi, no ekipe preraspoređujemo ovisno o stanju na terenu. Prije par minuta buknuo je novi požar u smjeru Zablaća, ali vjerujem da ćemo to brzo uhvatiti”, kaže Milošević.

Ranije je izjavio da bi najviše pomoglo da se smiri vjetar: “Zatražili smo najnovije izvješće meteorološke službe i radimo sve što je u našoj moći da noć pred nama protekne relativno mirno i nadamo se da neće biti nekih nepredvidivih situacija.”

SinenikIN

Kad su buknuli požari, dio Šibenske županije isključen bio je iz električne mreže. Električna energija ponovo je uključena nešto nakon 20 sati.

Jadranska magistrala bila je dva sata zatvorena za promet, jer se vatra preko ceste proširila prema kućama i pješčanoj plaži u Žaboriću. Kasnije se promet odvijao, ali usporeno.

Tijekom popodneva vatru je gasilo devedesetak vatrogasaca s oko tridesetak vozila, a iz zraka im pomažu tri kanadera i dva air tractora.

Vatra je tijekom popodneva bila izbila i na dvije lokacije u blizini vojarne Bribirskih knezova u Šibeniku.

Hrvoje Jelavic/PIXSELL


N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.