Regija bruji o Milanoviću: Rekao je da smo 'big shit'

Vijesti 25. kol 201608:07 > 08:12
N1

Snimke razgovora Zorana Milanovića i predstavnike branitelja izazvale su veliku pozornost i u hrvatskom susjedstvu - u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Tako Dnevni Avaz pod naslovom ‘MILANOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: BiH uopće nije država, tamo nemaš s kim razgovarati!’ objašnjava što bivši premijer ‘misli o našoj zemlji. Identični naslov je i u Oslobođenju, dok su se na portalu klix.ba odlučili za rečenicu:

– To uopće nije država, to je ‘big shit’!

Što se tiče srpskih medija, očekivano, oni su najviše pozornosti dali Milanovićevoj rečenici da su ‘Srbi šaka jada’. Tako je B92 detaljno ‘skinuo’ sve riječi bivšeg premijera, a učinili su to i Večernje novosti, RTS i ostali.

Podsjetimo, Jutarnji list  došao je u posjed snimke sa sastanka Milanovića s braniteljima.

Sastanak je u stranačkim prostorijama SDP-a, koliko se čuje na snimci, otvorio šef SDP-a Zoran Milanović.

‘Beogradska čaršija’

”Tu smo da vidimo što možemo napraviti o dvije stvari, a to su Srbija i Bosna…govori na početku Milanović i kaže da bi on prema Srbiji išao i radikalno ako treba jer njemu, kako kaže, Angela Merkel i Europska pučka stranka ne govore što smijemi što ne smije napraviti.

Za srbijansku vlast kaže da se ponaša bahato te da je riječ o ‘beogradskoj čaršiji’.

‘BiH nije država’

“BiH nije država. Tamo nemaš s kim šta razgovarati, ja bih – da se mene pita, ali i neki od vas imaju porijeklo u BiH, dakle – ja bih ih ugurao u EU preko reda. I to stalno govorim, kroz prste. Tamo nema reda, nema poretka, Dodik šuruje sa Vučićem. Sad se to prelama majke ti mile preko austrijskih predsjedničkih izbora. To su stvari koje se tiču nas. Najlakše je dobiti glasove preko austrijskih Srba, kojima jako dobro zvuči da se RS odcijepi, da se organizira referendum. Tip igra na to. Šta ćemo mi? Hoćemo ostaviti Hrvate u BiH u državi sa Bošnjacima. Imamo posla sa negativcima, zapamtite to. To nisu pravi i topli ljudi”, dodaje Milanović.

Milanović je komentirao snimku rekavši kako su ‘skužili’ da ih snimaju. Njegov komentar donosimo NA OVOM LINKU.