Gdje je Plenković bio '91. kad sam se ja borio protiv Vučića

Vijesti 06. ruj 201612:08 > 12:17
N1

Predsjednik SDP-a, Zoran Milanović, s drugim je predstavnicima Narodne koalicije u sklopu predizborne kampanje boravio u Karlovcu.

Komentiravši vijest da je odgođeno primanje Vučićeva SNS-a u Europsku pučku stranku, Milanović je rekao da to nije civilizirana europska stranka. “HSS je članica Europske pučke stranke i Krešo se o tome jasno očitovao”, rekao je Milanović.

Vijest je komentirao i predsjednik HSS-a, Krešo Beljak.

“Trebali ste pitati Plenkovića, Stiera gdje su bili ’91. Ja sam se borio protiv Vučića, a gdje su oni bili? Moje su godište ili stariji od mene, neka kažu gdje su bili”, rekao je Beljak, dodavši da će SNS ući u EPP u trenutku kad Srbija uđe u EU. “Kad dođe do toga, onda će HSS imati što reći”, rekao je Beljak. Dodao je da je njihova želja da Srbija što prije uđe u sjevernoatlantski savez kako bi se što prije integrirali. “To znači da moramo raditi i s ljudima koji su sudjelovali u agresiji na Republiku Hrvatsku”, rekao je Beljak.

“Ti ljudi su negativni. Za mene on nije predstavnik građanske Srbije”, rekao je Milanović. “Nakon toliko vremena, postanete malo i distancirani, ali i preemotivni u isto vrijeme. Ipak, nikad ljepše, nikad emotivnije, ali izbori su izbori i uvijek je tricky“, rekao je Milanović.

Komentiravši predizbornu kampanju, Milanović se obrušio i na HDZ. Dotaknuo se i kurikularne reforme. “Ne želimo komesare u kožnim mantilima u školama, a to je aktivno bilo suzbijano osam mjeseci i sada HDZ i Plenković pokušavaju pobiti da su radili to što su radili. Meni nitko ne treba davati novce, jer posao preko mene nitko neće dobiti, pa ni brat”, rekao je Milanović.

Predsjednik SDP-a komentirao je i jučerašnje napade u Rijeci. Više pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.