Tepeš za N1: Moja ostavka je moralan čin

Vijesti 12. ruj 201615:27 > 15:57
Marko Prpic/PIXSELL

"Ovim putem vas obavještavam da podnosim ostavku na mjesto predsjednika HSP AS s obzirom na iznimno loše rezultate koje je postigao HSP AS i ja osobno na izvanrednim parlamentarnim izborima", počinje priopćenje Ivan Tepeš.

 “Iskreno se nadam da su loši rezultati koje smo postigli samo privremeno raspoloženje birača i kako će se pravaška scena okrupniti i na sljedećim izborima postići odlične rezultate.  Pravaštvo kao najstarija i jedina izvorna hrvatska politička ideologija zaslužuje da bude snažno zastupljena u hrvatskom političkom životu.

Želim zahvaliti svim članovima i dužnosnicima HSP AS na dosadašnjoj suradnji kao i potpori koju su mi pružali. Također želim i zahvaliti svim marljivim članovima, dužnosnicima stranke na odrađenom poslu, a biračima na ukazanom povjerenju na netom okončanim parlamentarnim izborima.

S dužnim poštovanjem,

Ivan Tepeš”, stoji u priopćenju.

Sada bivši predsjednik HSP-a AS za N1 televiziju rekao je kako je njegova ostavka moralan čin.

“Podnio sam ostavku zbog iznimno loših rezultata osobnih i stranačkih. Ne tražim neke razloge, to je podložno analizama. Situacija je takva da nemamo niti jednog pravaškog zastupnika u Saboru. Ja se nadam da će se to u budućnosti promijeniti. Moja ostavka je moralan čin.”

Prema poziciji na listi za EU parlament ukoliko Ivana Maletić, Davor Ivo Stier i Andrej Plenković izađu, Tepeš bi trebao postati zastupnik.

“Nisam s nikime razgovarao iz HDZ-a tako da trenutno o tome ne razmišljam. To morate pitati kolege iz HDZ-a”, kazao je Tepeš.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.