Holy: Beljak se nudio ORaH-u; Beljak: ORaH mi je cool

Vijesti 14. ruj 201611:41 > 11:53
N1

Nakon što je šef HSS-a Krešo Beljak objavio kako će suspendirati Marijanu Petir i još 100 članova stranke, a što je prozvana Petir komentirala kao njegov strah od njezine kandidature za mjesto predsjednice stranke, 'užario' se Twitter.

“Ideološki zaokret? Čovjek se nudio ORaH par mjeseci prije no što se kandidirao za predsjednika HSS-a”, napisala je Mirela Holy i dodala kako nije bio jedini.

Komentar Marijane Petir na tu objavu bio je: ‘Zaklela se zemlja raju da se tajne sve otkrivaju’.

“Nisam se ja nudio ORaH-u već me je nazvala Aleksandra Kolarić i spojila s Mirelom Holy koja je meni ponudila mjesto na izbornim listama. Cijenim gospođu Holy, ali ja sam HSS-ovac u duši te sam joj se lijepo zahvalio na tome”, kazao je za N1 Krešo Beljak.

Kasnije je na Twitteru potvrdio da misli i za Mirelu Holy i za ORaH da su “cool”.

Podsjetimo, Beljak je u srijedu ujutro na press konferenciji, među ostalim, kazao:

“Moram istaknuti da bi rezultat izbora bio bolji da nije bilo opstrukcije od strane nekih članova, koji su radili protiv stranke. Ja sam stoga odlučio iskoristiti statutarne mogućnosti i po svojim ovlastima privremeno udaljiti 100 članova stranke, među kojima su najeksponiranija imena Darko Koren i Marijana Petir. To ne znači njihovo izbacivanje, nego pokretanje postupka gdje će pred stranačkim tijelima objasniti svoje postupke. Molim ih da se tijekom postupka suzdrže od komentara u medijima”, rekao je Beljak.

Petirikin odgovor, u vidu Facebook objave, uslijedio je ubrzo:

“Nisam primila nikakvu odluku o svojoj suspenziji, koju je gospodin Beljak najavio prije nekoliko trenutaka. Ova odluka gospodina Beljaka izraz je straha moje najave da ću se kandidirati za predsjednicu stranke te mojom suspenzijom želi onemogućiti moju kandidaturu na unutarstranačkim izborima i stvoriti uvjete da nastavi sa sustavnim razaranjem HSS-a”.

Više čitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram.