Dekan Previšić: Niste imali pravo tražiti moju smjenu

Vijesti 16. ruj 201613:28 > 13:48
N1

Dekan Filozofskog fakulteta Vlatko Previšić obratio se priopćenjem zaposlenicima Filozofskog fakulteta u kojem navodi kako odluka Fakultetskog vijeća od 16. srpnja, kojom se pokreće postupak njegovog razrješenja s dužnosti, nije zakonita te da zato nije zakonit ni postupak koji je nakon pokrenut odlukom.

Izrazio je uvjerenje kako je došlo vrijeme da se prekinu ‘neutemeljeni i jalovi sukobi’. Smatra kako treba nastaviti s rješavanjem pitanja važnih za budućnost fakulteta.

Podsjetimo, nakon odluke rektora Borasa da poništi odluku Fakultetskog vijeća o smjeni Previšića na Filozofskom je došlo do napete situacije koja je kulminirala dovođenjem redara u prostorije fakulteta.

Problemi su počeli još ranije ove godine kad je izbio sukob između studenata i dekana zbog sklapanja sporazuma s Katoličkim bogoslovnim fakultetom.

Podsjetimo, gost N1 televizije u petak bio je profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Dean Duda, koji je komentirao posljednje događaje na fakultetu.

To je situacija nezabilježena u povijesti Sveučilišta u Hrvatskoj, kao i u povijesti Filozofskog fakulteta. Suspenzija institucionalne demokracije, pa i posezanje za različitim pravnim mjerama koje još jednom suspendiraju tu demokraciju, dakle, nelegalnost je otvorena na svim mogućim poljima, u svim mogućim smjerovima i bojim se da smo u ozbiljnoj, ozbiljnoj krizi”, kazao je, među ostalim Duda. Razgovor s njim čitajte NA OVOM LINKU,

a priopćenje dekana Vlatka Previšića pročitajte u nastavku:

ffzg.hr
ffzg.hr