Bandić: Bit će iznenađenja kad objavimo imena zastupnika

Vijesti 28. ruj 201613:55 > 13:58
N1

Predsjednica Republike Kolinda Grabar - Kitarović započela je konzultacije s čelnicima parlamentarnih stranaka izabranih u Hrvatski sabor. Nakon što sasluša sve predstavnike stranaka, predsjednica će se javnosti obratiti u 16 sati.

Specijalni program pratite na OVOJ poveznici.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je nakon konzultacija da će Klub zastupnika koalicije Za premijera programski surađivati s budućim mnadatarom odnosno Vladom. “Očekujemo razgovore s budućim premijerom, suradnja može biti samo programska.”

Ne mogu, kaže, dati potporu jer još nisu razgovarali s njima. “Budući da Most i HDZ nisu završili razgovore, nakon toga slijede razgovori s drugim strankama ako budu bili potrebni. Bit će više ljudi u Klubu koalicije Za premijera. Bit će i iznenađenja.”

Radimir Čačić je rekao da su Reformisti dali podršku Milanoviću za mandatara, koji to nije uspio realizirati. “Nakon toga smo dali šansu Oreškoviću, on to isto nije iskoristio. Glasali smo protiv i za raspuštanje jer Vlada nije funkcionirala. Ovaj puta očekujemo, što ne znači da će se i desiti, nakon kruga razgovora s Mostom i manjinama, da će se otvoriti razgovori i s drugim strankama. Ako dobijemo jasnu sliku da su nam prihvatljive temeljne odrednice, tada smo otvoreni za suradnju.”

Bandić je zaključio i naglasio da su s Mostom u dobrim odnosima, da očekuju pregovore, i da su sve ostalo špekulacije i spinovi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.