'Najgore prolazimo. Mi, Srbi, eto tko. Kao da smo životinje'

Vijesti 02. lis 201618:04 > 18:05
Izvor: N1

Milorad Pupovac prošli je tjedan podigao mnogo prašine zapitavši zašto u nekim javnim tvrtkama nema Srba. N1 je obišao je neka mjesta s većinskim srpskim stanovištvom i provjerio kako živi narod.

Pojasnio je Pupovac kasnije da to nije bio apel da se zapošljava po nacionalnom ključu, već apel da se prestane sa šikaniranjem prema nacionalom ključu.

Čelnik Srpskog narodnog vijeća upozorio je da bi Srbi trebali biti u HEP-u jer brojni Srbi žive bez električne energije. U Hrvatskim vodama jer žive bez tekuće vode.

“Mi smo najgori, prolazimo u životu. Tko mi? Mi, Srbi, eto tko. Kao da smo životinje. Nemamo prava nikakva, nemamo ništa. I šta ću drugo reći, ništa”, kazao nam je Jovan Vukša, mještanin Parčića u Općini Kistanje.

Ni država ni šibensko kninska županija godinama im ne mogu osigurati osnovne uvjete za život.

“Zašto mislite da neće? A otkud ja znam. Jesam ti rekao, zato što sam Srbin, zato neće. Da sam se rodio Mate, Šime, onda bi ili Jure. E tako je to, šta ću mu ja drugo”, kaže Vukša.

Petar Travica, mještanin Ervenika, žali se na nestanke struje.

“Imamo gore pola ovog mjesta, pola gori, pola ne gori. Čim bura pirne, mi struje nemamo. Put ovaj gore što ide, pa to ni međed nemere doći gore”, kaže on.

Pogledajte prilog.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.