Previšić: Neću podnijeti zahtjev za umirovljenjem

Vijesti 02. lis 201620:32 > 20:34
Marko Prpic/PIXSELL

Uoči sutrašnje sjednice Senata Sveučilišta u Zagrebu, koju je sazvao zagrebački rektor Damir Boras kako bi se riješila situacija na Filozofskom fakultetu, u intervjuu za HRT dekan Vlatko Previšić otkrio je kako sutra neće podnijeti zahtjev za umirovljenjem.

“Nema nikakvih moralnih ni zakonskih razloga da to učinim. Nema razloga da svoje razrešenjem temeljim na svojoj ostavci iz bilo čijih političkih želja”, kazao je.

Previšić je ustvrdio kako je mišljenje Ministarstva o njegovu slučaju samo dolilo ulje na vatru. To je samo mišljenje koje nema utemeljenje u zakonskim atima. Ako je želio da odluka bude utemeljena na zakonu, onda je ministar trebao donijeti zakonski akt, dodao je.

Odluku da se njegovi ugovori o radu dostave Inspektoratu rada, kaže, može samo pozdraviti. U ni jednom elementu aneksa ugovora nema ničega što govori o financijskim elementima u mom jednogodišnjem angažmanu na fakultetu, rekao je Previšić.

Istaknuo je kako se politika ne može provoditi unutar fakulteta. Na pitanje kako će funkcionirati uz otpor dijela studenata, Previšić je rekao da će funkcionirati na temelju zakona i statuta fakulteta. Odbacio je insinuacije da se on i rektor Boras međusobno štite, rekao je Previšić za HRT.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.