Bandić: Otpad u Zagrebu će se odvoziti koliko bude potrebno

Vijesti 04. lis 201616:08 > 16:14
N1

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u utorak da će se otpad odvoziti koliko bude potrebno odande gdje se, otkad se odvozi dva umjesto tri puta tjedno, prelijeva iz kontejnera, a da se cijena zasad neće mijenjati.

Rekao je da se ne razmišlja o povratku na odvoženje otpada tri puta tjedno. Najavio da će polovicom idućeg tjedna predložiti mjere, kad bude gotov popis neuralgičnih točaka na kojima iz kontejnera “curi smeće”.

 “Kad snimimo stanje, dat ću nalog da se odvozi koliko treba iz onih mjesta gdje ima viška otpada i paralelno s tim da se i osigura dovoljno posuda”, rekao je i pozvao Zagrepčane da što više odvajaju otpad.

“Nema rješenja zagrebačkog otpada bez recikliranja i odvajanja”, rekao je.

Uskoro uređenje parka na Savici u kojem će se graditi crkva

Gradonačelnik je najavio da će za 15 dana početi uređivati park na Trnjanskoj Savici u čijem se dijelu planira graditi crkva, čemu se protivi građanska incijativa “Čuvamo naš park”, koja predlaže da se crkva gradi na nekoj od obližnjih zapuštenih parcela. Sinoćnju molitvu pobornika gradnje crkve u tom parku gradonačelnik nije želio komentirati.

U parku ima mjesta i za jedne i za druge, petina ide na crkvu, a četiri petine parka ostaju građanima, rekao je. “Ta napuhana priča ima svoj početak i kraj”, kazao je i dodao da je tako bilo i s fontanama i s Cvjetnim trgom.

“Sve sam ja to preživio, preživjet ćemo i ovo. Sve u redu. I opet će ljudi ići u crkvu i park. Obnovit ćemo i park i bit će sve lijepo. Pričekajte 15 dana kad počnemo ‘umivati’ taj park. Bit će jedan od najuređenijih u gradu Zagrebu i svi će biti zadovoljni. Samo malo strpljenja i tolerancije i bit će sve o.k.”, rekao je Bandić.

Gradonačelnik je na pitanja novinara odgovorio danas u središtu Zagreba, gdje su postavljene kosine za lakši ulazak osoba s invaliditetom u lokale.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.