Razgovori nacionalnih manjina i HDZ-a nastavljaju se sutra

Vijesti 05. lis 201614:00 > 14:01
N1

Predstavnici nacionalnih manjina Milorad Pupovac, Veljko Kajtazi i Furio Radin potvrdili su za N1 kako se sutra nastavljaju pregovori s HDZ-om.

Pupovac je pojasnio da će se u četvrtak zastupnici nacionalnih manjina pojedinačno sastati sa čelnicima HDZ-a, uključujući i zastupnike SDSS-a.

“Razgovarali smo o tome da nastavimo razgovore koje smo prekinuli prošli tjedan, a koji će biti nastavljeni sutra”, kazao je Pupovac novinarima u srijedu nakon izlaska iz središnjice HDZ-a.

Sastanak s Andrejom Plenkovićem je rezultat uzajamnog interesa, prije svega predsjednika HDZ-a, za nastavkom razgovora, dodao je.

Na novinarski upit koji su uvjeti za potpise podrške Plenkoviću za mandatara, odgovorio je kako su to poznate stvari. “Samo ćemo nastaviti ono o čemu smo razgovarali i o čemu imamo dokumente, jer smo zbog kratkoće vremena stali na pola puta”, kazao je.

Predstavnik romske nacionalne manjine, Veljko Kajtezi izrazio je optimizam što se tiče dosadašnjeg dijela pregovora s HDZ-om.

”Do kraja tjedna sigurno ćemo završiti s pregoovrima”, rekao je Kajtazi.

Lekaj Prljaskaj nije dala potpis

Iako je Ermina Lekaj Prljaskaj, zastupnica albanske manjine, danas bila na sastanku u HDZ-u, jer sutra ne može, svoj potpis, kazala je, nije dala.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.