"Plenum nije uspio jer nije proširio utjecaj na druge"

Vijesti 11. lis 201609:36 > 09:39
Jurica Galoic/PIXSELL

U Novom danu smo u utorak ugostili Ivana Zvonimira Čička, koji se osvrnuo na nedavne događaje na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Na pitanje o nedavnim događajima na Filozofskom, predsjednik HHO-a smatra da je to politička manipulacija pojedinih profesora koji ‘iskorištavaju studente za svoje interese’.

“Ako vi imate cilj nekih revolucija, to ne spada u akademsku raspravu. Da ćete s FF-a mijenjati cijelo društvo, ne vidim tu šansu. Vidjeli bi vi vani da nemate zaštitara, nego imate sveučilišnu policiju”, kazao je Čičak u utorak gostujući u Novom danu, i ne čude ga zaštitari koje je Vlatko Previšić ranije naručio. “On je očito bio u situaciji kad nije drugačije mogao sačuvati funkcioniranje fakulteta, ja to ne bi tako, ali završilo je tako kako je završilo.”

Inače, prošli tjedan je Previšić razriješen s dužnosti.

Čičak kaže da su fakulteti uvijek bili mjesto bunta, ali ako to nema utjecaja na druge fakultete, onda nema rezultata. “Ako vas par stotina nešto galamite, ispadate smiješni u očima drugih ljudi. Tako je Petir npr. rekla za Beljaka da je kao Staljin, a to je smiješno, ta retorika ubija, ubija ih prejaka riječ”, usporedio je Čičak, koji smatra da prazna retorika ne donosi rezultate.

To je, kaže, i problem Živog zida. “Došli ste iz nekog mjesta s par tisuća stanovnika, i sad bi vodili državu. Pa morate znati nešto o politici. Ni Petrov nije postao liječnik bez fakulteta”, nastavio je Čičak usporedbe.

Pogledajte cijeli razgovor:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.