Komentar Zorana Šprajca: Vlast ne treba uvijek shvaćati

Vijesti 09. pro 201415:25 > 20:05
N1

Eto, da naše oružje šaljemo sirijskim pobunjenicima doznali smo iz fotografija sirijskih pobunjenika.

Da smo prije nekoliko mjeseci postali članovi anti-Isilovske koalicije doznali smo od američkog State Departmenta, a ne od našeg državnog vrha koji je u naše ime u tu koaliciju valjda i stupio. Danas smo evo doznali i da smo se aktivno, slanjem vojnih instruktora uključili u taj globalni antidžihadistički rat, ali ni to ne bi znali da nam to nisu javili iz Kurdistana.

Pomislio bi netko da vlast takve osjetljive stvari želi sakriti od naroda, da su u pitanju važna sigurnosna pitanja o kojima kao nekad ništa ne smiju znati jedino oni na koje se ta sigurnost izravno odnosi. Pomislio bi netko da živimo u vremenima kada se želio zaustaviti Reuters, a danas evo Internet. Pomislio bi netko da nas vlast namjerno vrijeđa, jer nema ništa uvredljivije nego kad te vlast namjerno podcjenjuje.

Ali, kada shvatiš da ministar obrane o vojnom angažmanu Hrvatske vojske u stranoj zemlji nije obavijestio čak ni vrhovnog zapovjednika iste te vojske, predsjednika Republike, onda shvatiš da vlast u Hrvatskoj ne treba uvijek shvaćati.