Zadnja točka zadnje sjednice Oreškovićeve vlade je – CETA!

Vijesti 11. lis 201614:59 > 15:23
Goran Stanzl/PIXSELL

U srijedu 12. listopada održat će se posljednja sjednica tehničke Vlade Republike Hrvatske na čelu s Tihomirom Oreškovićem. Svoje će zadnje trenutke u Banskim dvorima iskoristiti za kontroverzni trgovinski sporazum.

Do trenutka konstituiranja nove Vlade moguće je održavanje telefonskih sjednica.

Bit će riječi o izvješću o radu Vlade Republike Hrvatske i o preuzetim i nepodmirenim obvezama u mandatu predsjednika Tihomira Oreškovića, ali i izvješće o provedbi Nacionalnog programa reformi 2016. za razdoblje travanj – kolovoz 2016.

Vlada će na otvorenom dijelu sjednice podmiriti obveze prema Državnom izbornom povjerenstvu i to od sredstava iz proračunskih zaliha.

Tu je i prijedlog odluke o izmjeni Odluke o prestanku važenja Odluke o raspolaganju nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske kojima upravlja Ministarstvo obrane, a koje se mogu koristiti u turističke svrhe, kao i davanje suglasnosti za odluku Uprave Nacionalnog parka Krka za izgradnju pristaništa turističkih brodova u Skradinu.

Vlada omogućuje međunarodnom sudu da investitori tuže RH!

U vojnu luku Lora pristiže nam francuska podmornica na nuklearni pogon, pa joj Vlada daje odobrenje. Imenovat će se i dio članova Upravnog vijeća Hine.

No, zadnja točka otvorene sjednice je posebno zanimljiva: Prijedlog odluke o pokretanju postupka za sklapanje Sveobuhvatnog gospodarskog i trgovinskog sporazuma (CETA) između Kanade, s jedne strane, i Europske unije i njezinih država članica, s druge strane.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada će verificirati niz stajališta za sastanke Vijeća ministara.

U nastavku možete pogledati cijeli dnevni red zadnje sjednice Oreškovićeve vlade.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.