'Nije na meni da kažem je li primjereno da Tepeš ide u EP'

Vijesti 14. lis 201608:56 > 09:00
N1

HDZ će danas u 12 sati održati sastanak Kluba zastupnika u Saboru, na kojemu će se odlučiti o članovima saborskih odbora iz reda stranke. Danas je i konstituirajuća sjednica Sabora, na kojoj će se izabrati i novi predsjednik, ovoga puta, u dvogodišnjem mandatu.

Prilikom dolaska u stranku u petak ujutro, predsjednik Andrej Plenković komentirao je nagađanja da u stranci vlada nervoza zbog neizvjesnosti oko izbora ministara:

 “Odgovornost za odabir ministara je na mandataru. Nikakvih pritisaka nema. Moj izbor će biti onaj koji će dobiti, siguran sam, i podršku na predsjedništvu HDZ-a, naših koalicijskih partnera i u Saboru”, rekao je Andrej Plenković, dodavši da u stranci nema nikakve nervoze.

Komentirajući hoće li oporba prihvatiti Božu Petrova kao predsjednika Sabora, Plenković je rekao da ne vidi zašto se to ne bi dogodilo.

Komentirao je i odlazak Ivana Tepeša u Europski parlament. “Zakon je takav, bio je osmi na listi. Mislim da je to činjenica. Je li primjereno, nije na meni da odlučim”, rekao je Plenković.