Zorica Gregurić ima poruku za Plenkovića

Vijesti 14. lis 201613:19 > 13:29
N1

Zorica Gregurić, iz Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskoga rata, za N1 je u Saboru komentirala kaznenu prijavu protiv HAVC-a.

Gregurić je kazala da su danas iz Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata došli u Sabor podijeliti svim saborskim zastupnicima kuvertu u kojoj se nalazi film Masakr u Dvoru, za koji je rekla da “kola tržištem i na taj način nastavlja difamaciju hrvatskoga rata i ratnika, promovirajući neistinu o neistitom krvavom zločinu koji su počinili pripadnici hrvatske vojske nad bolesnicima u Dvoru na Uni”.

Komentirala je i kaznenu prijavu koju su braniteljske udruge podignule protiv HAVC-a, a tiče se nezakonitosti u toj instituciji. “Afera HAVC je trenutno najveća pljačka novca poreznih obveznika, koja završava u privatnim džepovima i netransparentnim raspodjelama”, kazala je Gregurić, dodavši da su branitelji nezadovoljni, te da se ovakve stvari moraju ubrzati kad institucije ne rade svoj posao, što su oni onda i učinili.

Što se tiče kaznene prijave Nine Obuljen, Gregurić je objasnila o čemu se radi. “Kao članica Upravnog odbora HAVC-a, koji je dužan nadzirati rad zakonitosti u HAVC-u, između ostalih članova je i ime Nine Obuljen. Gospodinu mandataru Plenkoviću nitko ne spori da određuje svoje ministre, međutim svaki onaj koji se ogriješio i koji propustom ili time što je učinio određeni dio nezakonitosti i opravdavao nezakonita postupanja, ne može biti razmatran, pa kako se on zvao”, kazala je Gregurić.

Odbila je i komentar ravnatelja HAVC-a, Hrvoja Hribara, da su dokumenti, koje su braniteljske udruge na nedavnoj konferenciji za medije predstavile javnosti, stigle od strane Ministarstva kulture, te da je to pritisak na mandatara Plenkovića da Zlatka Hasanbegovića ostavi na poziciji ministra kulture. “To nije istina. Ovdje nema nikakvoga pritiska na mandatara, nego na institucije da rade svoj posao”, kazala je Gregurić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.