Đakić Pernaru: Vi ste davno trebali završiti u zatvoru

Vijesti 19. lis 201614:40 > 14:49
N1

Josip Đakić u Saboru je replicirao zastupniku Živog zida, Ivanu Pernaru, koji je rekao da će podržati Vladu tek kad ona ispuni neke od njihovih uvjeta.

Đakić je Pernaru rekao da je u programu Vlade i zaštita imovine i da će to biti provedeno. “Djelatnost vas u proteklom vremenu, kao i gospodina Sinčića, jest djelatnost koja se protivi zakonu i koja se sukobljava sa zakonom”, rekao je Đakić, dodavši da se u njihovu djelatnost ubraja i napad na službene osobe, poglavito policajce, koji dolaze provesti deložacije, koje Pernar i Sinčić silom nastoje spriječiti. Naveo je i kazne zatvora za neka od kaznenih djela za koje ih je optužio, navevši da se za napad na službenu osobu propisuje i kazna zatvora. “Po tome bi vi već davno trebali biti u zatvoru”, rekao je Đakić Pernaru.

“Zašto niste bili procesuirani kad ste napali policajca koji je štitio instituciju koja je Sabor? Bolje da odriješite svoju saborsku plaću pa platite tim unesrećenim ljudima troškove koje ste prouzročili svojim djelovanjem”, kazao je Đakić Pernaru. 

Pernar je uložio repliku. “Želim naglasiti da nikad u životu nisam udario, napao ili davio nijednog policijskog slubenika i sama optužba je lažna”, počeo je Pernar. Kazao je da oni ne sprečavaju deložacije, jer im je do sukoba s policijom, nego zato što žele pokazati u kakvom se dubokom sukobu nalazi Republika Hrvatska, lišena suverenosti. “Kad bih zbog zaštite suverenosti naše države morao ići u zatvor, rado bih otišao u zatvor i to bi mi bila čast i radost. Ali vaše kolege idu u zatvor iz drugih razloga. Vi kontrolirate sve institucije i nekažnjeno satirete našu zemlju već 20 godina. Lakše je reći koga niste opljačkali nego koga jeste, koga niste oštetili, nego koga jeste. Nema toga koji nije osjetio vaše duge prste na svom džepu”, rekao je Pernar.

Upozorio je i na razinu siromaštva, koja je danas veća, nego u doba Domovinskog rata. “Gospodine dragi, ja dok sam bio dijete, kad je bio rat, kad smo bili siromašni, nije bilo redova za pučku kuhinju kod crkve na Trešnjevci. Danas su tamo redovi ljudi. Danas vidimo da golemoj količini ljudi u našoj zemlji nije dobro i da moraju trbuhom za kruhom ići iz ove države”, rekao je Pernar Đakiću, optuživši ga da je njegova politička opcija kriva za sve to.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.