'Jedan od ministara uskoro ide na 'odstrel''

Vijesti 19. lis 201616:02 > 16:14
N1

Novinar i kolumnist 24 sata Tomislav Klauški u Specjalnoj emisiji N1 televizije o formiranju vlasti komentirao je imenovanje novih ministara, među kojima ima i onih koji su ranije sudjelovali u aferama.

Na pitanje je li kandidat za ministra znanosti Pavo Barišićnajslabija karika u vladi, Klauški je odgovorio potvrdno:

“On je naslabija karika u Plenkovićevoj plejadi ministara. Ima određen fundus afera, ali i novinskih članaka, koji nisu ništa spektakularno u odnosu što smo imali ranije, primjerice u odnosu na Hasanbegovića”, kaže.

Na pitanje kako se moglo dogoditi da Plenkovića nitko nije upoznao s aferama Barišića, Klauški je odgovorio: “On je morao nekim ljudima untar stranke dati neke resore, pa čak i da je znao za afere, možda je morao to ‘progutati'”.  Isto tako, mišljenja je Klauški, Plenković je imao puno kvalitetnijeg kadra za ministra znanosti.

Ocjenjuje da će Barišić sada jedno vrijeme biti na meti medija i javnosti.

“Pitanje je koliko će javnost ustrajati i tražiti njegovu glavu, a ja mislim da hoće. Možda se HDZ provuče, ali sigurno je da će jedan od ministara uskoro biti na odstrelu, a moguće je da će Pavo Barišić biti prvi”, komentira Klauški.

“Plenković dosta igra na milost medija”, dodaje i ističe da će budući premijer tek trebati pokazati kako će od napada štititi ministre i time pokazati kolika je njegova diplomatska i poltička vještina.

Hasanbegović – politički komesar

Klauški je komentirao i tehničkog ministra kulture Zlatka Hasanabegovića, koji se teško miri s gubitkom ministarske fotelje.

“On nije bio veliki kalibar za ministra, već kadar Karamaraka, pa je s njim trebao i otići. On je bio politički komesar koji je došao obaviti posao prema medijima i ljevičarskoj kulturi”, kaže Klauški.

Zaključuje da odlaskom Hasanbegovića kultura nema za čime žaliti.

Biografije i pozicije ministara i ministrica donosimo na OVOM LINKU.

Cijeli program Vlade Andreja Plenkovića donosimo na OVOM LINKU.

Tijek događaja u Saboru pratite OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.