Studenti za ministra Barišića imaju dva zahtjeva

Vijesti 22. lis 201616:38 > 17:01
N1

U Novom danu gostovali su Marko Lepoglavec, zamjenik predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu i Petar Labrović, bivši predsjednik tog Zbora.

Lepoglavec i Labrović upozorili su da se izmjene Zakona o studentskom zboru otežu već dvije godine i to zbog nestabilnosti vlasti u Hrvatskoj.

 Dvije su stvari koje traže od novog ministra obrazovanja i znanosti Pave Barišića.

“Tražimo izmjene Zakona o studentskom zboru i promjene u Pravilniku o studentskoj prehrani. Prehrana studenata je definirana na nacionalnoj razini, a 2013. godine donesenim Pravilnikom je puno uzeto studentima, s njim je puno problema, a najveći je što studenti mogu jesti tri puta dnevno, a prije su mogli pet puta”, kazao je Lepoglavec ističući da to ograničenje stvara probleme studentima sportašima, čiji su potrebe za hranom češće, ali i svima koji nisu iz Zagreba.

Lepoglavec je upozorio i da brojni studenti zadnjih dana imaju problema jer su im blokirane ‘iksice’ preko kojih se naplaćuje hrana u studentskim menzama.

Što se tiče situacije na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, istaknuli su da je sada, kada je izabran v.d. dekana, važno da se uspostavi komunikacija između uprave fakulteta i studenata, da se raspišu novi izbori i vidi ima li u sustavu još nepravilnosti koje treba otkloniti.

Lepoglavec i Labrović pozvali su sve studente na brucošijadu koja se treću godinu organizra na razini szagrebačkog sveučilišta. Večeras, s početkom u 22 sata u Studentskom centru zabava će početi na tri pozrnice na kojima će svirati tri različita glazbena benda.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.