Tepeš odustao od EP-a, HDZ pozdravlja takvu odluku

Vijesti 24. lis 201611:51 > 12:55
N1

Donedavni predsjednik HSP AS-a Ivan Tepeš odustao je od funkcije zastupnika u Europskom parlamentu, u koji je trebao otići umjesto novog ministra vanjskih poslova Davora Ive Stiera (HDZ).

“Istina je da sam odustao od angažmana u Europskom parlamentu iz razloga što želim ostati raditi i živjeti u Zagrebu i Hrvatskoj. O tome sam izvijestio HSP AS još u petak”, odgovorio je Tepeš Hini SMS-om na pitanje jesu li točne informacije da će dužnost europarlamentarca prepustiti HDZ-ovoj Željani Zovko, sljedećoj s liste nekadašnje Domoljubne koalicije na euroizborima 2015.

“Sabor sam pismeno obavijestio, a oni šalju prema EP”, rekao je za N1. Na pitanje ostaje li politički aktivan, Tepeš nam kaže:

“U političkom životu trenutno ne. Zapostavio sam struku, čeka me i doktorat. Imam puno toga raditi, a imam i dijete koje ima 6,7 mjeseci. Vezan sam za Hrvatsku, a što će biti u budućnosti, o tome ću još razmišljati”.

Umjesto njega, u EP ide Željana Zovko, rekao je Tepeš.

Zovko je iz HDZ-a Bosne i Hercegovine koja je od prošle godine veleposlanica te zemlje u Italiji.

U HSP AS-u ovih se dana neslužbeno moglo čuti da se Tepeš u nekoliko navrata, bez konzultacija sa strankom, sastajao s Plenkovićem i Stierom te kako je “iz posve nejasnih razloga” odavao dojam da namjerava odustati od Bruxellesa.

HDZ: Tepešev potez je korektan

Odluku donedavnog predsjednika HSP AS Ivana Tepeša da mandat u Europskom parlamentu prepusti HDZ-u u toj stranci smatraju korektnim potezom, a neslužbeno kažu kako je ionako riječ o HDZ-ovu mandatu.
 Potez Ivana Tepeša smatramo korektnim jer je ionako riječ o HDZ-ovu mandatu. To je njegov osobni čin i to u HDZ-u cijenimo”, kazao je Hini izbor blizak vrhu stranke.

Tepeš je u Europski parlament trebao otići kao zamjena za HDZ-ovog Davora Ivu Stiera koji je preuzeo dužnost potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova u Hrvatskoj. Umjesto Tepeša u Europski parlament ući će HDZ-ova Željana Zovko.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.