Svjetska premijera dokumentarca "Prije poplave" na N1

Vijesti 25. lis 201610:52 > 11:07
N1

Istovremeno s premijerom na kanalu National Geographic, Televizija N1 emitirat će, u nedjelju, 30. listopada, u 20.55 sati dugometražni dokumentarni film o klimatskim promjenama "Prije poplave" (Before The Flood).

Film, u produkciji dobitnika Oscara Fishera Stevensa, s Oscarom nagrađenim glumcem, aktivistom za zaštitu životne sredine i ambasadorom mira Ujedinjenih naroda Leonardom DiCaprijom, predstavlja informativni i angažirani prikaz toga kako društvo može spriječiti nestanak ugroženih vrsta, ekosustava i domorodačkih zajednica širom svijeta.

Publici se predstavljaju vizualni dokazi pogoršanja u prirodi koje nanosi bespovratnu štetu neokaljanim krajolicima, od Grenlanda do Indonezije, utječući na klimatsku ravnotežu planeta i ubrzavajući nestanak mnogih životinja.

Namijenjen kao upozorenje pred predsjedničke izbore u SAD-u ove jeseni s ciljem da se daju glasovi onim liderima kojima je prioritet promjena politike zaštite životne sredine, film “Prije poplave” prikazuje i kako stvarna, praktična rješenja pomažu spašavanju planeta.

DiCaprio intervjuira pojedince iz svih slojeva društva, kako iz razvijenih zemalja, tako i iz zemalja u razvoju, koji daju strastvene i pragmatične osvrte na ono što se mora učiniti odmah i u budućnosti kako bismo naše ekonomske i političke sustave pretvorili u institucije koje su naklonjene životnoj sredini.

Između ostalih sugovornika, tu su predsjednik SAD-a Barack Obama, bivši predsjednik SAD-a Bill Clinton, državni tajnik John Kerry, glavni tajnik UN-a, Ban Ki-moon, papa Franjo, vodeći istraživači NASA-e, borci za očuvanje šuma, uvaženi znanstvenici, kao i aktivisti koji rade na terenu.

Globalnu premijeru na programu National Geographica vidjet će ljudi u 171 zemlji na 45 jezika.

Film je snimljen u produkciji Rat Pac Documentary Films, Appian Way i Insurgent Media. Producirali su ga Leonardo DiCaprio, Brett Ratner, Fisher Stevens, James Packer, Jennifer Davisson i Trevor Davidoski. Izvršni producent je Martin Scorsese.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.