'Nikad ne bih donirao HDZ jer sam službenik s '10 kredita''

Vijesti 26. lis 201607:25 > 07:29
N1

Da sam htio voditi preferencijalnu kampanju kakvu su vodili Milijan Brkić ili Andrej Plenković onda bih potrošio znatno više, ali to nisam htio raditi – rekao je Zlatko Hasanbegović.

Zlatko Hasanbegović, bivši ministar kulture, kaže za Večernji list da 875 kuna koje je uplatio HDZ-u nije nikakva donacija nego trošak njegove kampanje, odnosno tiskanja letaka u preferencijalnoj kampanji.

 – Nisam donirao HDZ niti bih HDZ-u uplatio ikakvu donaciju jer sam ja državni namještenik koji živi od plaće, opterećen s ‘deset’ kredita. Nisam poduzetnik pa da doniram stranku. Da sam htio voditi preferencijalnu kampanju kakvu su vodili Milijan Brkić ili Andrej Plenković onda bih potrošio znatno više, ali to nisam htio raditi – rekao je za Večernji list Zlatko Hasanbegović.

Kaže da je njegova kampanja koštala skromnih 875 kuna jer nije plaćao oglase na Facebooku i slično nego je samo tiskao letke.

U utorak je, podsjetimo, objavljeno da je HDZ za izbore uprihodovao 10, 4 milijuna kuna, glavninu – 7, 2 milijuna dobio je od 938 donatora. Unatoč respektabilnim prihodima, kampanju je zaključio s manjkom od 3, 2 milijuna kuna, jer su mu izborni troškovi dosegnuli 13, 6 milijuna kuna. Ipak, u HDZ-u mogu biti mirni, s obzirom na to da im uskoro, na ime naknade izbornih troškova, treba ‘sjesti’ 7, 6 milijuna kuna i pokriti manjak. Popis donatora donosimo na OVOM LINKU.