Sutkinjama iz Benkovca 30 dana istražnog zatvora

Vijesti 04. stu 201616:46 > 16:57
N1

Sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio je u petak istražni zatvor benkovačkoj sutkinji i vlasnici agencije za nekretnine koja je sutkinji navodno davala mito te ju poticala na zlouporabu položaja i ovlasti.

Obje su, kako se doznaje, zadržane u jednomjesečnom istražnom zatvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Uskok je ranije objavio da je sutkinja od suosumnjičenice kojoj je pogodovala u svojim presudama navodno primila 25.300 kuna i 150 eura.

Tužiteljstvo sumnja da je sutkinja od početka veljače do 3. studenoga 2016. u Benkovcu i Obrovcu “u najmanje 36 predmeta za obećanu novčanu nagradu poduzimala sve radnje potrebne za rješavanje statusa nekretnina sukladno interesima stranaka drugookrivljenice”.

Vlasnica agencije sutkinji je navodno, po njenom uputstvu, pribavljala dokumente potrebne za pokretanje sudskih postupaka, nakon čega je sutkinja pisala tužbe i prijedloge za pokretanje pojedinačnog ispravnog postupka po kojima je kasnije kao uredujući sudac donosila odluke.

Osim što je osiguravala da dobije predmete svoje “suradnice” sutkinja je navodno instruirala stranke i svjedoke kako će svjedočiti i što će ih pitati, sumnja Uskok.
uspjeli podići nešto više od 45 milijuna kuna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.