"Razgovarat ću s Krstičevićem, fokusiran je na proračun"

Vijesti 07. stu 201611:20 > 11:23
N1

Premijer Andrej Plenković za N1 je komentirao izjavu ministra obrane, Damira Krstičevića, da neće ići u Sarajevo.

Upitan je li razlog Krstičevićeva ostanka u Hrvatskoj strah za sigurnost u susjednoj zemlji, premijer je rekao da o tome tek treba razgovarati s ministrom. “I sam Krstičević je fokusiran na izradu proračuna”, rekao je premijer Plenković, dodavši da je taj posjet bio u kontekstu neformalne inicijative.

Podsjetimo, ministar obrane Damir Krstičević otkazao je put u Sarajevo, gdje je u utorak trebao prisustvovati sastanku ministara obrane država članica Obrambene suradnje srednje Europe (CEDC) s ministricom obrane BiH Marinom Pendeš. Na sastancima će ga zamijeniti njegov pomoćnik za obrambenu politiku Nikola Brzica.

Više pročitajte OVDJE.

Do otkazivanja puta došlo je samo tjedan dana nakon uhićenja deset bivših pripadnika HVO-a u Orašju, pa se neodlazak ministra u Sarajevo može tumačiti i kao politička poruka hrvatske Vlade BiH i kao mjera opreza.

Osim toga, ministar obrane Krstičević prošli je tjedan izjavio da nema službenu potvrdu da je i njegovo ime na optužnicama iz BiH, kojima se terete pripadnici HVO-a i HV-a. Cijeli je slučaj ocijenio političkim procesom s ciljem destabilizacije Hrvatske.

Više pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.