Petir: Šibenska izborna skupština HSS-a je nelegalna!

Vijesti 07. stu 201614:52 > 14:54
N1

Održavanjem nelegalne izvanredne izborne skupštine HSS-a Šibensko-kninske županije u nedjelju u Šibeniku, predsjednik stranke Krešo Beljak nastavio je praksu nasilja nad zakonom i Statutom, a samim time i sustavnog uništavanja HSS-a, tvrdi zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir i glavna kritičarka aktualnog šefa HSS-a.

“Sasvim sigurno je riječ o nelegalnoj skupštini jer je održana bez da su se prethodno održale skupštine ogranaka, općinskih i gradskih organizacija, nije proveden kandidacijski postupak, delegati nisu dobili pozive u skladu sa Statutom, te prema informacijama koje imam, na skupštini nije bila prisutna natpolovična većina potrebnih delegata. Time gospodin Beljak samo nastavlja praksu nasilja nad Zakonom i Statutom i sustavno uništava HSS”, izjavila je za ŠibenikINMarijana Petir.

Nakon suspenzije sada već bivšeg predsjednika HSS-a Šibensko-kninske županije Zorana Smolića, u nedjelju je u nazočnosti Kreše Beljaka u Šibeniku izabrano novo vodstvo s predsjednikom Marinom Mikšićem, dotad predsjednikom HSS-a grada Vodica.

Još za vrijeme trajanja skupštine, pred novinare je izašao HSS-ov dotadašnji županijski potpredsjednik Ivan Božikov i ustvrdio kako mnogi od nazočnih nisu članovi HSS-a te da skupština nema kvorum. Izbori su sazvani SMS porukama i dobar dio članstva nije ni znao da će se održati, kazao je te poručio da je skupština nelegalna i da se odvija protivno Statutu HSS-a. Sličnog je mišljenja i sada već bivši županijski predsjednik Smolić koji traži od novog vodstva popis delegata koji su bili na skupštini, piše Šibenik IN.

Novo vodstvo HSS-a Šibensko-kninske županije priopćilo je u ponedjeljak da je na skupštini bilo 27 od ukupno 37 delegata koji su jednoglasno izabrali Mikšića za novog predsjednika te da je Krešo Beljak sa svojih pet saborskih zastupnika čvrsto stoji iza novog vodstva HSS-a Šibensko-kninske županije. Za njih je, kažu, ta priča gotova i u potpunosti su okrenuti predstojećim lokalnim izborima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.