"Ne radimo cirkus. Most nije oporba, neka se tako i ponaša"

Vijesti 10. stu 201612:18 > 12:19
N1

Anka Mrak Taritaš rekla je u četvrtak da je ovaj način vladanja "neobičan". "Koalicijski partneri se moraju dogovoriti i ići sa stvarima van tek kad su spremne. Mislim da su išli van samo da pokažu da se nešto radi", smatra ona.

“Ova porezna reforma izašla je van da se pokaže da se nešto napravilo, ona je očito bila pripremljena u vrijeme bivšeg premijera Oreškovića, ali to su u startu pogrešne reforme.”

Most je, podsjetimo, izborio neporomijenjenu poreznu stopu za kruh, mlijeko, lijekove, knjige, ortopedska pomagala… “Za knjige, kruh, mlijeko i lijekove stope ostaju iste. Drago nam je zbog građana da to ostaje u povlaštenoj stopi”, rekao je Petrov ranije.

Tako je ‘ispalo’ da je Most, koji je vladajući, morao intervenirati u prijedlog Vlade.

Mrak Taritaš je kazala da najprije voli vidjeti materijale prije nego odluči hoće li nešto podržati. “Most je vladajući, nije oporba, što Most ima davati amandman? Imali smo to već s Milanovićevom Vladom, i napravilo se da se osnovica za dužnosnike smanjila da plaće ne bi rasle. Taj model smo mi već tada dogovorili s SDP-om i nije bilo ništa neobično. To se dogovori, napravi i dužnosnicima ostane plaća takva kakva jest.”

Nemojmo raditi cirkus od demokracije, naglasila je, Most je vladajući, nisu oporba i nisu oporba vladajućem HDZ-u, poručila je.

“Ne treba Most biti korektiv, nisu samo targetirati HNS, nego i na našeg predsjednika, no treba reći par stvari”, odgovorila je na pitanje o sukobu Nikole Grmoje (Most) i HNS-a. Podsjetimo, Grmoja je u Saboru u srijedu bivšu Vladu nazvao “zločinačkom”, kritizirajući brojne poteze, pa i one bivšeg ministra gospodarstva. HNS je odgovorio priopćenjem u kojem mu, među ostalim, poručuju da se ne skriva iza saborskog imuniteta. To priopćenje možete pronaći OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.