Sisak: Pojava svraba u Centru za rehabilitaciju Komarevo

Vijesti 10. stu 201615:15 > 15:17
pixabay.com

Nakon pojave svraba u Neuropsihijatrijskoj bolnici u Popovači, ta se kožna zarazna bolest pojavila i u tridesetak kilometara udaljenom Centru za rehabilitaciju u Komarevu kod Siska, gdje je zaraženo 12 štićenika i 6 zaposlenika, od njih stotinjak, potvrđeno je u četvrtak iz te socijalno-zdravstvene ustanove.

Pretpostavlja se da je svrab, koji se prenosi dodirom, u Centar došao s jednim pacijentom iz popovačke bolnice. Zaraza je u Komarevu primijećena jučer i djelatnici Centra su u suradnji sa stručnajcima epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo odmah poduzeli sve mjere da se zaustavi širenje zaraze. Budući da je razdoblje inkubacije relativno dugo, još se ne može sa sigurnošću reči da li će broj zaraženih biti i veći.

Voditeljica Odjela za epidemiologiju Centra za javno zdravstvo, dr. Sonja Pajtlar potvrdila je danas Hini kako su poduzete sve nužne mjere kako bi se zaustavilo širenje zaraze, koja inače nije opasna, ali je vrlo neugodna. Stanje zaraženih je pod nadzorom, pa su poduzete i mjere njihovog liječenja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.