Mediji će plakati za Milanovićem, ali Plenković je bio nužan

Vijesti 13. stu 201608:37 > 08:44
PIXSELL

Boris Malešević niz je godina bio zadužen za politički marketing i dizajn i SDP-a, i Stjepana Mesića i Milana Bandića, a uoči ovih izbora i za HDZ.

Za Večernji list je komentirao aktualnu političku situaciju, između ostalog i pad rejtinga predsjednice Kolidne Grabar Kitarović.

“Svi nešto očekujemo od premijera, gradonačelnika…, a od predsjednika nitko ništa ne očekuje. Uloga predsjednika u Hrvatskoj malo je šira i kompleksnija tema o kojoj se vode mnoge rasprave. Predsjednica tu ima problem političkog contenta. Ona obilazi Hrvatsku, ima je uistinu svuda, ali onaj koji je svagdje nije nigdje. Nije definirala politički sadržaj, a bez njega nema prepoznatljivosti”, rekao je Malešević.

Ali njezine poruke o zajedništvu kada su HDZ i SDP vodili Karamarko i Milanović i te kako su imale smisla.

“Da predsjednica poziva na njegovanje različitosti, društvo tolerancije, izvrsnost – političku ili stručnu, to bi bilo politički dobro jer živimo u zemlji koja je opterećena sličnim problemima. Ne, ona stalno poziva na zajedništvo. To je predragocjena politička kategorija da se troši svakodnevno…”

Novom premerijeru Plenkoviću dulju političku budućnost.

“Vrlo je seriozan, studiozan, ne reagira emotivno, nije svađalica. Ima pristup, koji danas u svijetu politike nije dominantan, ali sa svojim sedativnim pristupom bio je nasušno potreban Hrvatskoj. Nakon kaosa prošle Vlade, sad se sve posložilo, ne divljamo s eksperimentima, premijer je proizašao iz stranke koja je relativni pobjednik izbora”, smatra Malešević.

Osvrnuo se i na odlazak Zorana Milanovića s političke scene.

“Koga nema, bez njega se može. Ali nedostajat će njegov stil, a najviše medijima, plakat ćete još za njim. On je bio medijska roba i s njim ste najmanje jednom tjedno mogli imati naslovnicu. S Plenkovićem nećete prodavati novine (smijeh). Milanović je spojio svoj karakter sa svojim političkim djelovanjem. Bilo bi korektno da u SDP-u ne pljuju po njemu i njegovu mandatu jer jako će se bilo tko nakon njega pomučiti da SDP ponovno dovede na 30%. Njega nije ubila prejaka riječ, nego jedna riječ previše. To se kod njega često viđalo, napravi izuzetne stvari i onda kaže riječ previše. Poput “majka vojna lekarka””, kazao je Malešević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.