Hrvatska policija: Nismo imali pokušaja ilegalnih prelazaka

Vijesti 14. stu 201618:00 > 18:03
N1

Na državnoj granici kod Tovarnika nema nikavih problema te nisu zabilježeni pokušaji ilegalnih prelazaka u Hrvatsku, potvrdio je u ponedjeljak glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović.

“Granica je u potpunosti sigurna i promet se preko graničnog prijalaza Tovarnik odvija normalno. Kada je riječ o skupini migranata koja želi ući u Hrvatsku, nismo imali pokušaja ilegalnih prelazaka”, kazao je Džigumović i dodao kako je granica sigurna, što je u nedjelju navečer novinarima u Tovarniku potvrdio i ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Orepić je tada izjavio da će, u slučaju pokušaja ileglnog ulaska u Hrvatsku, migranti biti vraćeni u Srbiju.

Oko 130 migranata, koji su proveli cijelu noć na otvorenom pored puta oko 200 metara od graničnog prijelaza Šid-Tovarnik, pokušali su u ponedjeljak probiti barikadu koju je postavila srbijanska policija i prijeći granicu, ali ih je u tom naumu spriječila policija, izvijestili su srbijanski mediji. Naveli su i kako su u jednom trenutku migranti pokušali do hrvatske granice doći kroz polja, ali ih je srbijanska policija vratila.

Skupina migranata krenula je u petak pješice iz Beograda prema Šidu i granici s Hrvatskom, s ciljem da put nastave prema nekoj od zemalja zapadne Europe.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.