Ostojić komentirao priopćenje Kaptola

Vijesti 15. stu 201612:27 > 12:29
N1

Potpredsjednik SDP-a i jedan od kandidata za predsjednika te stranke Ranko Ostojić u utorak je poručio da se u potpunosti slaže s priopćenjem Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

“S priopćenjem se potpuno slažem, sve što u njemu piše točno je. Na sjednici kad je konstituiran Sabor obratio sam se kardinalu Josipu Bozaniću, prišao sam mu, nisam ga zvao nigdje sa strane i zatražio sam razgovor, odgovorio je da su njegova vrata otvorena. Sve ostale sočne detalje nemam što komentirati”, rekao je Ostojić novinarima u Hrvatskom saboru.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije u utorak je opovrgnuo i izmišljenom pričom nazvao Ostojićevu izjavu objavljenu u Jutarnjem listu da je Bozaniću, prilikom susreta na konstituirajućoj sjednici Sabora, rekao da će se, bude li izabran za čelnika stranke, založiti za reviziju vatikanskih ugovora.

“Oni u priopćenju navode da sam ja kandidat za predsjednika SDP-a, pa ne predstavljam se ja valjda kao kandidat za predsjednika SDP-a i tražim razgovor. Ja sam potpredsjednk SDP-a i saborski sam zastupnik i prišao sam kardinalu, rekao mu da želim razgovor i sad odjednom mjesec i pol dana iza toga, radi nekog teksta u kojem su dodani sočni detalji, bih ja trebao odgovarati. Slažem se s priopćenjem, nema nikakve potrebe da bilo tko to ispituje i nadam se da vrata nisu zatvorena i da ćemo biti u prilici razgovarati o temama o kojima javno iznosim svoje stavove”, rekao je Ostojić.

Naglasio je da su njegovi stavovi poznati, te da se susret s Bozanićem odvijao javno, pred kamerama i fotoreporterima.

Drago mi je da je kardinal prihvatio moj zahtjev i rekao da su vrata za razgovor uvijek otvorena, nije definiran datum razgovora, ali rečeno je da su vrata otvorena, kaže Ostojić.