ANKETA / Tko ima veće šanse – Bernardić ili Ostojić

Vijesti 21. stu 201607:32 > 10:26
Petar Glebov/PIXSELL

U tijeku je kampanja za drugi krug izbora predsjednika SDP-a. Uz sedam kandidata iz prvog kruga, Bernardić je završio na 46 posto podrške članova, a Ranko Ostojić tek na 23 posto.

Tonino Picula kojeg su članovi očito odbacili i dali mu 11 posto glasova, odmah je rekao da će podržati Bernardića. .

U središnjici SDP-a u subotu navečer javnosti su se obratila oba kandidata koja će nastaviti svoju utrku za Milanovićevog nasljednika.

”Danas je pobijedio SDP. Sretan sam i zahvaljujem svima koji su izašli na izbore i ukazali mi povjerenje”, rekao je Bernardić koji je čestitao poimence svim kandidatima, a posebno je istaknuo svog protukandidata s kojim će se sučeliti i u drugom krugu.

”Čestitam i Davoru, a moram reći da će naše starije snage odmjeriti borbu jer ja nikad ne odustajem. U SDP-u smo se naučili da se borimo- trebaš izać i borit se. Davore neće biti lako”, poručio je Ostojić.

Više čitajte OVDJE.

Dvojica “finalista” SDP-ovih predsjedničkih izbora prvo sučeljavanje imali su u u nedjelju ujutro u Točki na tjedan Nataše Božić.

“Čestitam Ranku na uspjehu”, kazao je na početku Davor Bernardić. “Želimo vratiti povjerenje u SDP, želimo preuzeti odgovornost za Hrvatsku koja je u teškoj situaciji”, kaže Bernardić.

Ranko Ostojić je također čestitao protukandidatu. “SDP je pokazao da ovo može provesti bez skandala. Čestitam svim kandidatima i kandidatkinjama. Počinjemo od nule, razlika između nas dvojice se ne zbraja u drugom krugu, vidjet ćemo kakav će biti rezultat u drugom krugu”, kaže Ranko Ostojić.

Više čitajte na OVOM LINKU.

U našoj anketi, u trenutku objave ovoga teksta, vodi Bernardić.