Holjevac: Sad je sve u rektorovim rukama

Vijesti 21. stu 201615:00 > 15:01
Sanjin Strukic/PIXSELL

"Samo v.d. moze pripremiti, sazvati i voditi sjednicu Fakultetskog vijeća", poručio je novinarima Željko Holjevac, čiju je smjenu danas izglasalo Fakultetsko vijeće. Naglasio je da ga je imenovao Senat i da je rektor taj koji se mora očitovati o zbivanjima na Vijeću, a s njim će se uskoro čuti.

“Pravno uporište sam vam objasnio, konzultirajte pravnike”, kazao je na podpitanje o tome koje je njegovo pravno uporište o osporavanju odluke Vijeća.

“Ja sam sjednicu sazvao prije mjesec dana, većina članova je napustila sjednicu… Sada, mjesec dana nakon toga, ultimativno su tražili od mene da se vijeće sazove”, kazao je Holjevac novinarima na Filofskom fakultetu.

“Sutra su studentski izbori gdje to pitanje treba riješiti, pozivam studente da izaberu studentske predstavnike i da izađu na zbore u što većem broju”, kazao je Holjevac.

Tvrdi i da se nije čuo s rektorom, ali “čut ću se sad s njim”.

“Sad je sve u njegovim rukama, da se vidi može li se na sjednici sazvanoj mimo odredaba statuta donijeti ovakva odluka”, kazao je Holjevac.

Što mislite o Nevenu Budaku, upitan je Holjevac. “Profesor Budak je bio i moj profesor. Ne mislim ništa. Sada je stvar u rukama rektora i senata. Mene je imenovao Senat i njihovu odluku ću čekati.”

Budak: Kad se potvrdi moj status, dat ću izjavu

Kandidat vijeća za vršitelja dužnosti dekana, odbio je komentirati događanja na današnjoj sjednici Vijeća.

“Predstavnici Vijeća daju izjave, ali ja ne. Kad se potvrdi moj status, onda ću dati izjavu”, kazao nam je Budak.

I bez izbačenih studenata imali kvorum i dovoljno glasova za smjenu

Fakultetsko vijeće FFZG-a, podsjetimo, izglasalo je danas natpolovičnom većinom smjenu vršitelja dužnosti dekana Filozofskog fakulteta Željka Holjevca. Vijeće je predložilo da na njegovo mjesto dođe bivši dekan Neven Budak.

Fakultetsko vijeće, tvrde, ima moć smijeniti v.d.-a natpolovičnom većinom, a što se danas i dogodilo. Na sjednici Vijeća bilo je 60 profesora i studenata – dio kojih dolazi iz redova raspuštenog ogranka Studentskog zbora, od njih ukupno 89. 

Profesori, koji su sudjelovali na sjednici Vijeća, poručuju da bi i bez razrješenih članova iz Studentskog zbora imali kvorum i dovoljan broj glasova za ovaj potez. Cilj vijeća je, kako su naveli, pokušaj okončanja pravnog kaosa na Fakultetu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.