SDP-ovac Žagar: Zvali su me u Most, ali još nisam odlučio

Vijesti 24. stu 201618:42 > 18:51
N1

Gost Dnevnika bio je Tomislav Žagar, saborski zastupnik SDP-a i bivši predsjednik Županijske organizacije SDP-a Virovitičko-podravske županije.

Baš uoči drugog kruga izbora, SDP je zatekla neugodna vijest. Saborski zastupnik Tomislav Žagar odlučio je napustiti stranku i biti nezavisni zastupnik, barem zasad. Zašto, sada, u pomalo nezgodan trenutak?
Ne bih rekao da je nezgodan trenutak, u SDP-u sam 17 godina i nisam lako donio ovu odluku. Ali bolje da sam je donio ovaj tjedan nego slijedeći, jer bi se to mogo protumačiti kao reakcija na izbor novog predsjednika stranke. Želim mu svako dobro i uspjeh u radu. Motiv je, što je, smatram, svaka politika lokalna, a Virovitičko-podravska županija je prema svim pokazateljima na začelju, tamo ima ozbiljnih problema. Ja sam za neuspjeh podnio ostavku na mjesto predsjenika županijske organizacije. Načelno se više ne slažem s načinom kako se vodi stranka.

Što je presudilo da odete iz SDP-a?

U stranku se ulazi dobrovoljno, tamo pronalazite ideje i ljude s kojima se vežete. U SDP-u su sada neki ljudi stavili svoj privatni interes ispred interesa stranke.

Na koga konkretno mislite?

Mislim prvenstveno na ljude iz županijske organizcije iz koje ja dolazim.

Hoćete li pristupiti Mostu?

Nije tajna da ću idući tjedan potpisati njihovu inicijativu da se porezna reforma ne primijenjuje na plaće državnih dužnosnika. No, zasad ne prelazim u Most, iako ću ja kao nezavisni zastupnik morati s nekim razgovarati. Teško je u Saboru djelovati sam.

Jesu Vas pozvali u stranku?

Neću tajiti da su me pozvali. No, nisu oni jedini. Moram o svemu dobro razmisliti i onda donijeti konačnu odluku.

Kako su na najavu Vašeg odlaska reagirali u SDP-u?

Rakcije su bile takve da su rekli da im je žao. Ja bih najprije obavijestio predsjednika stranke, ali ga nije bilo u Saboru, pa sam poslao priopćenje medijima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.