Presedan koji će natjerati Bandića da drugačije odvozi smeće

Vijesti 25. stu 201609:02 > 09:14
N1

Novinarka Telegrama Ana Raić Knežević gostujući u Novom danu komentirala je jučerašnju situaciju Mostovog pokušaja kadroviranja u Hrvatskim vodama, ali i otkrila kako je sinoć na snagu stupila zanimljiva sudska presuda

“Ne znam jesu li u Mostu svjesni da je bilo koja funkcija u Hrvatskim vodama važna. Odvrtimo samo na trenutak situaciju u prošlost i sjetimo se onih velikih poplava. Hrvatske vode imaju ključnu ulagu u gradnji nasipa, čišćenja i održavanja kanala i izgradnje sustava obrane od poplava. Misle li u Mostu da je osoba bez iskustva adekvatna za tu funkciju? Kakva politička funkcija? Na toj poziciji treba biti stručnjak s debelim iskustvom, nikakav političar”, istaknula je novinarka Ana Raić Knežević.

Raić Knežević je otkrila kako je sinoć je u Narodnim novinama objavljena jedna zanimljiva presuda – poništena je odluka izračunavanja odvoza otpada.

“Vrlo jasno, gospodin Bandić i njegovi ljudi u Holdingu morat će već danas primijeniti već tu odluku jer ona stupa na snagu s danom objavljenim u Narodnim novinama. Naime, u Zagrebu se računalo po veličini kante za smeće”, kazala je.

“Ova odluka Visokog upravnog suda je presedan koji će promijeniti način na koji smo dosad plaćani odvod otpada”, istaknula je.

Kako tvrdi Raić Knežević, cijena odvoza otpada bi se trebala računati po količini otpada.

“Ukoliko ne žele platiti kazne, obzirom da Zakon predviđa i naplatu kazne, Grad Zagreb morat će izračunati te količine odvoza i broj odvoza već danas”, upozorila je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.